Ett år siden siste kamp: – Det er trasig for guttene

Håndball

Det har vært 12 frustrerende måneder for Alta IF-trener Rune Skaufel og 2. divisjonsherrene. 

Alta IFs håndballherrer har ikke spilt en kamp siden Kolbotn ble slått 29-24 i Altahallen søndag 8. mars 2020. Playmaker Aleksander Maisenhølder ledet Alta-guttene til en sterk hjemmetriumf i 2. divisjon menn avdeling 1, og Alta klatret til syvendeplass på tabellen.
Alta IFs håndballherrer har ikke spilt en kamp siden Kolbotn ble slått 29-24 i Altahallen søndag 8. mars 2020. Playmaker Aleksander Maisenhølder ledet Alta-guttene til en sterk hjemmetriumf i 2. divisjon menn avdeling 1, og Alta klatret til syvendeplass på tabellen.
Fire dager senere bestemte myndighetene og Norges håndballforbund at resten av sesongen måtte avlyses som en konsekvens av koronapandemiens inntog i det norske samfunnet. Alta IF endte på syvendeplass, og siden har det ikke vært spilt en eneste 2.-divisjonskamp i Norge.

Har ventet og ventet på å komme i gang…

Rune Skaufel & co hadde lenge et håp om at det kunne gjennomføres seriespill denne vinteren, men slik ståa er nå er det bare å glemme denne sesongen og håpe at det blir kamper til høsten. Akkurat nå får ikke en gang spillerne som over 20 år lov til å trene innendørs. Likevel har Alta IF klart å holde på spillerne.

– Det er en kjip situasjon, men vi må bare forholde oss til de restriksjonene som gjelder akkurat nå. Vi får bare håpe at det snart blir bedre. Jeg vet at guttene har veldig lyst til å møtes igjen for å kaste litt ball. At det ikke blir noe normalt seriespill har vi skjønt en stund, kommenterer Alta IFs hovedtrener Rune Skaufel, som likevel har et lite håp om at det kan spilles noen kamper før sommeren.

Ett år siden forrige kamp
– Nå er det ett år siden vi spilte forrige kamp. Vi avsluttet med seier, og det er trasig for guttene at de ikke har fått mulighet til å konkurrere siden oppgjøret mot Kolbotn i 2020. Jeg håper for guttenes del at man kommer fram til en løsning der det blir blir noen kamper på tampen av sesongen. Det synes jeg de har fortjent, sier Skaufel til A-sporten.

Han og makker Kai Erik Bull gjennomfører fremdeles fire halløkter i uka, men det er altså kun spillere under 20 år som får lov til å delta. Han mener at spillerne kan være klare til å ta på seg drakta på kort varsel dersom forbundet finner en løsning.

– Vi var i Teams-møte med forbundet og samtlige andre 2.-divisjonsklubber i månedsskiftet januar/februar. Selv om vi er innforstått med at det ikke blir gjennomført nasjonalt seriespill denne vinteren, kan det være mulig å finne regionale løsninger. Får vi klarsignal skal vi være klare til å spille kamper veldig kjapt.

Har beholdt alle spillerne
Til tross for manglende kamptilbud og begrensede treningsmuligheter denne vinteren har ikke en eneste av A-lagsspillerne som var med da sesongoppkjøringen startet i fjor sommer gitt seg.

– Jeg er veldig imponert over den mentaliteten og treningsiveren guttene har vist det siste året. De gangene hallene har vært stengt eller at man ikke har fått lov til å delta på trening har spillerne lagt ned et fantastisk stykke arbeid på styrkerommet. Ikke en eneste spiller har gitt seg, og det er vi veldig glade for, smiler Skaufel.