Håvard Brekmo tilbake i gult og blått

Håndball
Håvard Brekmo er tilbake i Alta IF! Han returnerer til byen etter tre år i Tønsberg og har lyst til å bidra på håndballfesten han flyttet fra. Han har selv ikke spilt under Rune Skaufel og Kai Erik Bull. Det gleder han seg til.
– Det virker som om det er to trenere med en filosofi som er veldig bra. Jeg tror det blir kjempeartig å spille under de. Jeg synes det har vært veldig bra trykk på trening, sier Håvard Brekmo til Mediehuset Altaposten.

– Hvordan er inntrykket av laget, Håvard?

– Det er veldig bra trykk på mange av de yngre, så har vi noen med litt mer rutine. Jeg tror det er en bra miks. De unge får tyne seg litt, og vi eldre må bare henge etter. Den første uka med trening har vært meget bra og fortsetter det slikt blir det veldig bra med kamper som kommer tett i oktober.

Simen Severinsen er også med videre.
– Nå tror jeg vi har noe bra på gang. I sesongen som ble avblåst av korona følte jeg vi fikk vist hva som bodde i oss, til tross for et veldig ungt lag der jeg var eldst. Nå har vi mistet noen spillere, men og fått inn noen. Det er en god blanding av sultne unggutter og litt rutine som kommer inn.

Første tellende kamp som står på kampprogrammet er mot Fjellhammer den 8. september. Da møter Alta-guttene et lag som på papiret skal være sterkere.

– De skal vinne med ikke bare 1-2 mål, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg tenker på at vi har mulighet til å spille i Altahallen med publikum. Det kommer til å bli fart, og vi på banen vil gjøre det vi kan. Når det er slike kamper og det er to divisjoner som skiller oss, må vi ta med erfaring og kose oss, sier Severinsen.

2. oktober er det duket for kampen om Nord-Norge, når Alta IF serieåpner mot Harstad.

– Det er et lag som sikkert vil etablere seg som beste lag i Nord-Norge. Da må vi by opp til dans. Altapublikummet er kjent for å skape liv og røre i aulaen, og vi håper det blir full brakke og at vi er på stasjon, sier Brekmo.