Alta IF Fotball stiller med lag i Virtual Pro Gaming (VPG)

eSport Fotball

Før jul ble det klart at klubben ønsker en økt satsing på eSport, og klubben har i den forbindelse kommet i kontakt med et Alta-miljø som allerede er godt i gang med turneringsspill igjennom plattformen VPG og Fifa. Fra januar deltar dermed Alta IF i både turneringen VPG Europe Conference North og i Arctic League (ACL)

Det er klubben Tractor FC, eid av Tverrelvdalingen Ole Martin Suhr Opgård og kronstingen Espen Eriksen, som fra i år skifter navn og blir til Alta IF når seriespillet går i gang.

Espen Eriksen er en merittert keeper med flere individuelle titler i VPG og har spilt for flere av de bedre norske lagene (Odd og Stabæk etc.). Espen er også grunnlegger og tidligere Co.Manager i Tractor FC. Ole Martin Suhr Opgård er en spiller som har vært med å representere Norge i VM, Ole er en sentral midtbane spiller og er tidligere manager og grunnlegger av både Team Finnmark og Tractor FC.

– Drømmen har lenge vært å representere vårt lokale fotballag, og når vi fikk høre at de søke etter ett Esport lag tokk vi kontakt, kan Ole Martin Fortelle, og fortsetter

– Vi ønsket egentlig helt fra vi startet Tractor FC å gå i kontakt med Alta IF, men valgte å bygge ett lag og fullføre første sesong i Arctic League før vi gikk i samarbeid, for å bygge grunnlaget i klubben.

Kommende sesong skal laget delta i VPG League 4 North.

– Dette blir starten på vår reise opp igjennom ligasystemet. Vi skal også spille i den skandinaviske serien Arctic League der målet er å kvalifisere seg for Europaspill (Champions League/Europa League), forteller Ole Martin videre.

– Før den kommende sesongen har vi hentet flere gode spillere, vi har utnevnt en kaptein i Arnt Vidar Hansen fra Kronstad. Vi har selv valgt å hente opp to av våre spillere til å lede laget slik av vi kan ta oss av det administrative. Ny manager for klubben er vår tidligere Kaptein, Pål Magnus Kvernmo fra Kaiskuru og med seg på benken har han Morten Olsen fra Sørøya. Sammen skal vi bygge ett av Norges beste Esport lag i PRO CLUBS, avslutter han.

 

Den endelige troppen er ikke satt, og laget har flere spillere på prøvespill. Målet er å sette en slagkraftig tropp i stand før seriestarten den 18. januar.

Når seriespillet starter vil Alta IF’s kamper spilles mandag (20:45), tirsdag (21:00) og torsdag (21:00). Alle kampene streames og kan sees direkte på Alta IFs egen Twitch-kanal.


Info:

  • VPG er en plattform for spillere som ønsker å spille på konkurrasne nivå. På VPG er FIFA størst, men du kan finne mange andre spill for f.eks Fortnite, Counter Strike, Pro Evolution Soccer.
  • Vi deltar i en Europeisk liga, Det er samme liga oppsettet som i Engelsk serie. I liga systemene er det murlig å rykke opp og ned i ligaene. Det arrangeres Champions League og vanlige cupspill.
  • I VPG skal man spille 11 mot 11 ( Det kan forekomme at noen ikke spiller med fullt lag, men da er en spiller nødt å styre de spillerne som blir da datastyrte spillere). Vi har også en egen keeper som har en egen kameravinkel hvor man da ser bak spilleren.
  • I VPG deltar mange lag, og blant de er: QPR, Cardiff City, Tranmere, Besiktas, Antalyaspor, Bradford, Galatasaray, Roterham, Fleetwood, FK Austra Wien, Oxford United, Shrewsbury Town, Plymouth Argyle. I ACL er det forbeholdt norske og danske lag (blant andre FFK, Odd og Lillestrøm). Norges suverent beste lag heter Be Amazed, som også spiller i Premier League.
  • I VPG Norge har vi ett eget landslag, det er flere av våre spillere som har deltatt på landslaget. Landslaget spiller VM, EM og Kvalikk.
  • Nettside som benyttes er virtualprogaming.com