– Vi går alltid på banen for å spille vårt eget spill

Fotball

Det mobiliseres på vestkanten i forkant av tidenes mest fiktive byderby i Alta. Hovedtreneren er offensiv på vegne av laget og trenerteamet. Vi har tatt en prat med Terje Falsen. 

Vi ønsket å ta temperaturen på våre motstandere før kampen neste uke og inviterte Falsen til en chat over Facebook for å få siste nytt fra de blå.

Kunne du forresten tenkt deg å bidra ved å være ditt lags digitale supporter? Da kan du søke opp Alta IF Fotball (Vippsnummer 119088), trykk så: “Lokalderby mot Korona : Alta IF Herrer – Bossekop UL Damer” og velg antall billetter. Billetten koster 150,- og det totale beløpet som samles inn fordeles helt jevnt (33/33/33) mellom Alta IF Fotball, Bossekop UL og NKS veiledningssenter.

Hvordan har tiden uten fotball vært for deg personlig, og hva er det du ser mest frem til når vi kommer i gang igjen?

For meg personlig så har jeg plutselig så mye fritid at jeg ikke helt vet hvordan jeg skulle bruke den. Har vært mye på fjellet, gått på ski, fisket. Hatt hjemmekontor i teltet om dagene så det har vært greit, men jeg lider med spillerne som ikke får gjort det artigste dem vet. Har selv tre hjemme som har fått trent bra, men det er jo ikke det de ønsker. De begynner å bli utålmodige. Det jeg gleder meg mest til er jo å møte jentene igjen og komme i gang med å trene. Regner de kommer til å være ivrige og entusiastiske. Så gleder jeg meg til kamper. Veldig synd for de yngste hos oss, som hadde trengt denne perioden til å tilvenne seg nivået og ikke minst utvikle deg taktisk.

Terje om inngangen til kampen…

..Vi går alltid ut på banen for å spille vårt eget spill. Det betyr en ballbesittende fotball der vi spiller for å komme i posisjon til å utnytte våre tre svært raske og gjennombruddshissige spillerne vi har på topp. Så har vi selvfølgelig analysert motstanderne våre og gjør grep enten fra start eller etterhvert for å få kampen slik vi ønsker den.

om motstander Alta IF…

..Viktig for oss at ikke Gamst for lov til å styre midtbanen med sitt fantastiske overblikk og gjennombruddspasninger på en touch. Vi setter dermed to av våre yngste og mest aggressive spillere, indreløper Nora Hegg og Spissen Alexandra Martnes, til å ha et ekstra øye med han. Hvem som tar han blir situasjonsbestemt. I tillegg gjør vi grep for å stoppe innleggene til Nikolaisen.

Om egen angrepsrekke...

Alta IF bør være oppmerksom på løperrekka vår med Lea Falsen, Alexandra og Ingvild Toft. De holder høy klasse. I tillegg er Johanne i sitt livs form. Kjente fotballnavn i Alta som Ek Esjeholm og Hindenes Ingelä er det også verdt å merke seg.

Om trenerduellen…

…Johnsen/Balto/Markussen er dyktige trenere, men de mangler nok erfaring på dette nivået til å matche Hansen/Falsen. Her vil det nok fort vise seg at de gamle er eldst.

Vi takker Terje for praten, og ser frem til et spennende oppgjør neste uke!

Vi minner om at kampstart er onsdag 15. april kl 19:00, og kan følges direkte fra 18:45 via Mediehuset Altaposten sin Facebookside. Les mer om tiltaket her: «Tidenes mest fiktive byderby».