Sesongoppkjøringen er godt i gang for damelaget

Fotball

På tampen av 2020 ble det klart at Alta IF igjen ønsker å dra i gang damelagssatsingen, og i januar kom gladnyheten om at Vidar Lillegård tok på seg oppgaven som hovedtrener. Etter noen litt tøffe oppstartsuker, begynner det å svinge av treningsgruppen.

Denne uken begynte idrettsstudent og BUL-spiller Therese Vollan Kristensen (tidligere Fløya, Hønefoss og Alta IF på aldersbestemt nivå) på et treningsopplegg med Alta IF. Hun har laget som en del av sin praksis, og skal forberede og lede ti treningsøkter med gruppen.

– For oss er dette helt optimalt. Hun er en etablert damespiller, med erfaring fra spill i både 1. og 2. divisjon. Vi ønsker å knytte til oss så mange ressurspersoner som mulig. Samtidig er det fint for jentene å få et inntrykk av nivået, sier hovedtrener Vidar Lillegård. Også håper jeg jo at på sikt, hvis de blir såpass trygg, at det kan åpne seg muligheter for å hospitere hos BUL.

Stor treningsgruppe
Vidar kan fortelle at gruppen er godt i gang, og at troppen består i all hovedsak av spillere fra kullene 02 til 04, også ser de for seg å kunne ha hospitanter fra både 05 og 06 på sikt.

– Vi er i mye bedre stand enn vi var for tre år siden, da vi varierte mellom syv og tolv stykker på trening. I dag er vi 14, kunne Vidar fortelle etter en rask opptelling på onsdagens trening. Det ideelle hadde vært og hatt en treningsgruppe på 18 stykker pluss to keepere, og antallet vil variere ettersom mange av disse unge spillerne sjonglerer både jobb og trening i tillegg til skolegang og studier.

– Vi må se om vi klarer å få inn en målvakt til, fortsetter han.

Hvordan har jentene respondert på å komme i gang?

– Det var tungt, spesielt andre uken. Tungt på trening. Men denne uken ser det ut som at de har kommet opp et hakk fysisk. Det er mange som ikke har gjort mye i 2020 og vi har spillere som ikke har spilt fotball på over et år, forteller han.

Da pandemien effektivt gjorde slutt på all breddeaktivitet i fotballen i 2020, har fotballen opplevd et stort frafall. Det har imidlertid ikke påvirket Alta IF i stor grad.

– Jeg er veldig glad for at så mange har kommet tilbake, for jeg tror ikke det er alle klubber som er like godt stilt, sier han.

Se flere bilder fra onsdagens trening her:


Sondre gjør spillerne klar til en ny løpeøkt. Maris hørte snakk om enda en anledning til løpetrening, og er aldri langt unna.

Også seniorspiller Sondre Laugsand er i gang med praksis, og er midtveis i et kondisjonstrenings-opplegg sammen med Alta IFs G19 lag.