– Vi kan slå alle

Fotball

Han har vokst opp i en fotballfamilie på Sunnmøre, og vet at hardt arbeid er det eneste som gjelder om ambisjonene om proffspill skal oppnås. Det første steget på reisen er å gjøre sitt aller beste i midtforsvaret til Alta IF Fotball, og den første store testen kommer søndag mot Kjelsås i 1. serierunde for Stian Aarønes Holte (20). 

-Jeg gleder meg stort til å komme i gang, og at vi endelig skal spille om poeng igjen. Generalprøven mot TUIL gikk veldig bra, og det er ikke til å legge skjult på at det gir en forsterket selvtillit og tru inn mot seriestarten. Vi skal være et lag som kan slå alle, forteller Aarønes Holte.

-Fantastisk backing på hjemmebane

Sunnmøringen har vokst opp med to foreldre som begge er lidenskapelig opptatt av fotball, og som har vært solide støttespillere for forsvarspilleren. Mamma Ann Kristin Aarønes kan vise til en lang og innholdsrik karriere, og har vunnet både EM- og VM-gull med kvinnelandslaget på midten av 90-tallet. Hun ble i tillegg toppscorer i verdensmesterskapet i 95.

-Jeg har vært heldig med foreldre som alltid har vært veldig glade i fotball. Pappa har vært treneren min i aldersbestemt fotball, og mamma har jo førstehåndskunnskap om hva som skal til for å lykkes på øverste nivå. Hun ser detaljer i spillet mitt som jeg kan forbedre, og er flink til å gi tilbakemeldinger på det. Summen av alt dette gjør at jeg har fått fantastisk backing på hjemmebane. Det betyr selvfølgelig mye, forklarer Aarønes Holte.

Tatt opp i a-stallen som 18 åring

Fotballreisen startet i Sportsklubben Herd i Ålesund, og som 15-åring ble han hentet til akademiet til Aalesund FK. Allerede som 18-åring ble han tatt inn i a-stallen, og det har gitt fine opplevelser og erfaringer fra en hverdag på toppnivå.

-Det er selvfølgelig lærerikt når man får trene med en gruppe veldig gode spillere og  med dyktige trenere. Det gjør at man strekker seg litt og litt hele tiden. I tillegg får man jo en smak på profftilværelsen med flotte stadioner og stemningen rundt kampene. Det ønsker jeg å oppleve mer av, utdyper han.

Fotokredit: Aalesund FK

Låneavtale til 1. august

I vinter kom Aarønes Holte til Alta på prøvespill, og etter gode tilbakemeldinger fra trenerteamet ble låneovergangen signert. Den strekker seg i første omgang til 1. august, men hva som skjer etter den datoen er fortsatt ikke bestemt.

-Alt dette kom egentlig som et resultat av dialog mellom meg og Ålesund, der vi ble enige om at et utlån ville være gunstig for min videre utvikling. Alta IF koblet seg på, og inviterte meg opp til et treningsopphold. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av gruppa og trenerne, og satt igjen med en god følelse når jeg dro hjem. Jeg hadde aldri vært i Alta tidligere, og selv om det er veldig langt hjemmefra, kjente jeg på at dette kunne være et veldig fint steg for meg, forteller Aarønes Holte.

Fotokredit: Therese Kjellmo Munkvold, Kronstadposten. 

Ønsker å bidra med stabilitet

Selv om Alta IF har ligget stabilt på øvre halvdel av taballen de siste årene, har antall baklengsmål vært en bekymring. Nå har bærebjelkene Mats Frede Hansen (TUIL) og Øyvind Veseth Olsen (BUL) forlatt klubben, men Aarønes Holte er klar for å ta opp hansken i midtforsvaret. På spørsmål om hvordan han beskriver seg selv som spiller, er det lett å ta utgangspunkt i at han ruver nesten to meter over bakken.

-Det er klart at høyden er det første folk legger merke til, og jeg vil jo gjerne være sterk i hodespillet mitt. Samtidig ønsker jeg å være en spiller som bidrar med stabile prestasjoner og lederegenskaper. Jeg har hatt gleden av å være kaptein for Ålesund 2, og er en type som liker å hjelpe medspillere gjennom god kommunikasjon.

Samboer med lagkamerat

Aarønes Holte har funnet seg godt tilrette i Alta, med jobb på Komsa skole og boplass i Saga. Faktisk deler han leilighet med en annen ny spiller i klubben, nemlig Tobias Hestad. (Posterboys!)

-Det er en veldig fin måte å komme seg inn i miljøet på, og at man alltid har noen å prate med. Vi går gått sammen, og mellom treningene og kampene prøver vi å få til litt sosialt med kortspill og slikt med flere fra laget. Jeg er en veldig sosial person, og trives med folk rundt meg. Samholdet betyr mye i en prestasjonsgruppe, og det vil jeg gjerne bidra til, avslutter han.

—-

5 Forsvarskjappe med Stian:

Vinne 1-0 eller 4-3?  1-0, definitivt. Hallo!

Redning på strek eller deilig sklitakling? Redning på strek!

Hele strømper eller avklipte strømper? ehh..avklipte.

Drakten i shortsen, eller hengende ut? Hengende ut.

Svarte eller farga fotballsko? Ai, egentlig veldig tradisjonell på det, men nå har jeg både hvite og lilla sko. Sviktende image.

—-

Følg Stian og resten av laget i serieåpningen i SmartDok Arena på søndag. Avspark er kl 14:30. Billetter kan du kjøpe allerede nå i Alta IF-appen. Ikke lastet ned? Trykk på link under om du bruker IOS (Apple) eller Google Play (android).

Applestore

Google Play

Her finner du Facebookarrangementet.