Tre hederstegn fra NHF

Håndball

Alta IF gratulerer så mye til Mona Kvivesen, Jann Sigurd Sønvisen og Rune Skaufel med Norges Håndballforbund Region Nords hedersmerke i sølv, etter mange års innsats for klubbene sine.
Tusen hjertelig takk for alt dere gjør for håndballmiljøet i byen, og for alt dere har gjort!

Mona Kvivesen, Jann Sigurd Sønvisen og Rune Skaufel har over lengre tid gjort enormt mye for håndballen i byen. Det har blitt lagt merke til også utenfor byens grenser. Trioen er nå belønnet med hedersmerket i sølv fra Norges Håndballforbund – en meget høythengende utmerkelse og de har all grunn til å være stolt.

Mona har vært styreleder i håndballgruppa i mange år, og har de seneste årene vært med i regionstyret og frontet spesielt Finnmark og Troms sin sak. Mona sitter også i sportslig utvalg senior. Hun er en aktiv bidragsyter og sørger alltid for at vi har et velfungerende sekretariat og speakere til våre seniorkamper.

Jann Sigurd er hovedgrunnen til at Altahallen er en beryktet bortearena. Sammen med barna hans har han satt en skyhøy standard for våre hjemmearrangement bak spakene til lyd, lys, flammer, røyk og lysbilder. Han sjonglerer rollen som teknisk ansvarlig under Altaturneringa og kampoppsettsansvarlig. Jann Sigurd har hatt ulike roller rundt lagene til hans barn opp gjennom aldersbestemte karrierer i Alta IF, og skal bidra rundt BUL sitt damelag i håndball etter det nye samarbeidet mellom Alta IF og BUL.
une har mange år bak seg som spiller for Alta Ifs herrelag, og har i tiden etter hans egen karriere vært aldersbestemt trener for sønnene i BUL, før han i 2018 ble trener for Alta Ifs herrelag sammen med Kai Erik Bull. Sammen har de stabilisert herrelaget i 2. divisjon med et svært ungt mannskap. Rune har også vært trener og trenerinstruktør for Region Nord.

Rune Skaufel

– Jeg ble overrasket da jeg i helga fikk beskjed om at jeg får håndballforbundets hedersmerke i sølv. Det setter jeg stor pris på selv om det ikke er utmerkelser som er drivkraften for at jeg bruker så mye energi på håndballen. Den har vært og er fortsatt en viktig del av livet mitt. Det er veldig kjekt at det også er to andre i det lokale håndballmiljøet som får hederstegnet, sier Skaufel til Mediehuset Altaposten.

Han synes det var stor stas med utmerkelsen, og gleder seg over å få dele den med to andre ildsjeler fra Alta.
– Mona har vært en stemme inn i krets og regionstyret og har tatt på seg mange oppgaver. Det samme vil jeg si om Jann Sigurd som også legger sin sjel i at de som driver med håndball skal ha best mulig rammer. Han har satt en standard når det gjelder våre hjemmekamper og arrangement. Det er en grunn til at alle synes det er stor stas å spille bortekamper mot oss, sier Skaufel, som startet håndballkarrieren hjemme i Mosjøen for snart fire tiår siden.