Alta IF tildelt hederstegn fra Finnmark Fotballkrets

Fotball Hovedstyret

I forbindelse med helgens kretsting i Hammerfest fikk Alta IF Fotball tildels hederstegn for idrettslige prestasjoner.

Alta IF er nå den eneste Finnmarksklubben i allnorsk seriespill og er Finnmarks enerådende flaggskip på herresiden. I fjor havnet Alta IFs fotballgutter på 6. plass PostNord-ligaen. Laget har uavbrutt vært på de tre øverste nivåene siden 1988, altså 32 år, begrunner Finnmark fotballkrets, som var samlet til kretsting i Hammerfest.

Dette hadde aldri vært mulig uten fantastiske støttespillere og hardt arbeid fra spillere, trenere og ledere som har jobbet uendelig mange timer for å sikre en god treningshverdag og gode rammebetingelser. Med stadig skjerpende krav til proffesjonalitet og økonomi er det ikke tvil om at det krever ekstremt mye av oss som klubb å være konkurransedyktig på de øverste nivåene i Norge.

Fotball i nord er ofte kalde bein, men alltid varme hjerter – og uansett alder, nivå og prestasjon, er det noen som er stolt. For oss handler det om å skape disse stolte øyeblikkene, for Alta og for regionen.

Nå staker vi ut kursen for Alta IF de neste årene, og trenger gode hoder og entusiasme for å nå målene. Utfordringene må løses smartere på grunn av store avstander, tøft klima, lite folk og begrenset økonomi.

I Alta IF skal vi – med stolthet – jobbe for å utvikle gode mennesker; Idrettsutøvere, ambassadører, samfunnsborgere og ledere.

Hederstegn
– De har gjennom mange år vist en imponerende tabellrekke med plasseringer, noe som kretsen mener fortjener prisen for Idrettslige prestasjoner.

De påpeker også at klubben arbeider hardt for å beholde en lokal identitet, og samtidig hevde seg i seriespillet.

– Dette kombinert med harde økonomiske vilkår som klubb fra Finnmark, så lar vi oss imponere og også inspirere av de prestasjoner som laget leverer, heter det.

Vi takker så mye for hederstegnprisen og gleder oss til nye utfordringer på allnorsk nivå i 2020!

Saken var forøvrig først omtalt av Mediehuset Altaposten, og den kan du lese her.