Stopperduoen forlenger

Fotball

Kaptein Mats Frede Hansen og stopperkollega Øyvind Veseth Olsen ble begge denne uken enige med Alta IF om hver sin nye to-års avtale. En perfekt start på off-season arbeidet til klubbens sportslige utvalg, med sportssjef Aleksander Johansen i spissen.

Som alltid når kalenderen beveger seg godt inn i november, starter arbeidet for det sportslige utvalget for alvor. For, som så ofte før er det flere kontraktssituasjoner som må løses med flere spillere på utgående avtaler. Og i år er intet unntak. Derfor er det ekstra gledelig å kunne annonsere Øyvind og Mats Frede i dag.

– Disse kontraktsfornyelsene viser virkelig at vi mener alvor, sier Aleksander og fortsetter. Mats Frede og Øyvind har vært to bautaer som nå har vært sammenhengende i klubben helt siden 2013.

– At vi nå har fått muligheten til å signere dem ut 2022 er ikke minst et kupp for klubben, men det viser også spilleres lojalitet til Alta IF. Det er vi stolt av, sier han.

Kaptein Mats Frede Hansen har spilt 16 kamper for Alta IF i år, og står nå med 205 kamper totalt for klubben. Øyvind Veseth Olsen på sin side står med 161 kamper etter å ha spilt 9 kamper i år.

Fornøyd kaptein
Hovedpersonene selv er også glade for å ha fått kontraktsfornøyelsene unna vei, slik at ferien kan nytes før sesongoppkjøringen starter i januar.

– Jeg er fornøyd med å ha kommet til enighet om ny kontrakt og ser frem til to nye år her i Alta. Jeg syns det har vært fint med Vidar som trener det siste året, og så skal det bli spennende å se hva vi kan få til, til neste år, sier den 28 år gamle kapteinen om sin nye avtale.

– Nå får vi se hvem av gamlingene som signerer ny kontrakt, og hvordan laget blir seende ut til neste år, men foreløpig ser det bra ut, sier han og fortsetter. Nå skal det bli litt godt med litt ferie, men jeg tipper at om en to ukers tid så kommer nok savnet etter å spille igjen.

Solid sesong i midtforsvaret (klippet fra Altaposten.no)
Ifølge Altapostens spillerbørs har Veseth Olsen vært en av Alta IFs beste spillere i år. Han endte på samme poengsnitt som Morten Gamst Pedersen, men hadde litt færre kamper enn superveteranen fra Vadsø. Bare Christian Reginiussen hadde et høyere snitt enn Veseth Olsen og Gamst Pedersen.

– Jeg synes Vidar Johnsen har hatt en positiv innvirkning på laget denne sesongen, så jeg ser lyst på fremtiden selv om ikke alle resultatene gikk vår vei i år. Vi har utviklet oss i riktig retning, og jeg har tro på at vi også neste sesong vil være i posisjon til å kjempe om opprykk, sa Veseth Olsen til A-sporten på fredag.

– Jeg kunne spilt bortekampen mot Fredrikstad sist helg hvis det var krise, men vi hadde god backup i Sondre Laugsand. Så da valgte jeg å spare meg til de to siste kampene. Det er synd at det ikke ble noe av de matchene. Hadde det vært opp til oss spillerne hadde kampene gått som planlagt. Men jeg synes myndighetene i Norge har taklet koronakrisa bra, så jeg har ingen problemer med å stille meg bak denne avgjørelsen. Nå blir det en liten pause, og så gir vi gass igjen til neste år. Jeg er toppmotivert for en ny sesong i Alta IF-drakta, og håper at flere av de rutinerte i stallen forlenger sine kontrakter, avslutter han.