Sluttspillet er trukket

Fotball

Sist helgs kamp mot Vålerenga 2 var den siste i årets grunnspill. Som kjent spilles det kun enkel serie i år, før avdelingen splittes i to og kun de øverste 7 lagene fortsetter å spille om opprykk til OBOS-ligaen. Med tap i grunnspillets siste to kamper, ender Alta IF på delt 3 plass, med 25 poeng. Ett poeng opp til 2. plass, og hele 14 poeng opp til suverene Fredrikstad på 1. plass. 

Opprinnelig skulle også de syv nederste lagene konkurrere om å unngå nedrykk til 3. divisjon, men tidligere denne uken ble det klart at det ikke blir noe nedrykksstrid i år, ettersom 3. divisjon ikke har fått lov til å komme i gang. Det betyr at det vil kun være disse kampene som spilles i Postnordligaen avd. 1.

Slik er oppsettet for de øvrige sluttspillkampene:

Reaksjoner
Uansett hvordan denne trekningen ville ville ende ser vi frem mot mange svært tøffe kamper, og sportslig sett er vi ganske fornøyde med dagens trekning. Med et logistisk og økonomisk perspektiv hadde vi identifisert at det av 13 mulige utfall ville være særlig to borteturer vi ikke ønsket den første runden den kommende helgen, og det var en lang bortekamp til en av de to vestlandsklubbene. Sammenlignet med for eksempel en bortetur til Tromsø, snakker vi fort ti-gangen i kostnader. I dagens trekning var det imidlertid nettopp det som skjedde, og vi skal til Brattvåg på lørdag.

Bortekamp til Tromsdalen er aldri enkelt, men av rene kostnadsmessige årsaker var det å foretrekke, og vi gleder oss til å avslutte sesongen på samme måte som vi startet. Ellers ser vi også frem til å ta i mot både Skeid og Kvik Halden, som vi allerede har hatt besøk av i høst, samtidig er vi glade for å møte Hødd hjemme i Finnmarkshallen. Trekningen gav oss også nok en bortekamp mot Fredrikstad, også et lag vi svært gjerne skulle fått på besøk til Finnmarkshallen.

Nå gleder vi oss til å ta fatt på siste del av sesongen allerede på lørdag mot Brattvåg, og til tre kjempespennende hjemmekamper i ukene som kommer!

Hvordan kan Alta IF rykke opp?
Om Alta IF tar altså med seg 25 poeng inn i kvaliken. Fredrikstad leder divisjonen med 9 poengs margin, og er et sterkt lag. Vi er derfor avhengige av de avgir poeng i de siste kampene sine for å kunne ha sjans på direkte opprykk. Det sikreste kortet er derfor å gjøre jobben selv, og sikre oss 2. plassen i divisjonen og kvalifisering.

Kvalifiseringen mellom 2. plassen i de to avdelingene spiller kvalifisering 29. november og 6. desember. Vinneren spiller mot nummer 14 i OBOS-ligaen 9. og 12. desember.