Sesongen 2020 avsluttes for vår del

Fotball

I dag ble det klart at Norges Fotballforbund (NFF) og Divisjonsforeningen (DF) har valgt å terminere gjenstående kamper i sluttspillet PostNord avd. 1, og med det effektivt avsluttet sesongen for vår del. Dette er en avgjørelse vi respekterer, selv om vi med skuffelse må se at vi ikke får muligheten til å avslutte sesongen på den måten vi hadde ønsket – opprykksmuligheter eller ei.

NFF og DF begrunner beslutningen med at det er unødig å gjennomføre kamper som ikke har betydning (i forhold til opp- og nedrykk) av hensyn til dagens smitteutvikling.

Dette har vært en sesong hvor de fleste emosjoner har fått spillerom. Fra spenning og optimisme i ukene før pandemien traff landet, til skuffelse og frykt over å kanskje ikke få gjennomført en sesong i det hele tatt. Så glede over å få komme i gang, entusiasme og engasjement når vi endelig kunne sparke sesongen i gang i juli i år. Så har oppturene, og nedturene, kommet med jevne mellomrom igjennom en sesong hvor vi hadde som ambisjoner om å være med å kjempe om opprykket. En kamp vi har fått lov å være med å kjempe nesten helt til siste slutt.

Når skuffelsen over å miste muligheten til å rykke opp la seg etter forrige helg, var det igjen optimisme som spredte seg i spillegruppen. Vi bestemte oss for å se fremover, og bruke de gjenstående kampene til å avslutte sesongen på best mulig måte.

Med en seier i siste hjemmekamp mot et sterkt Høddlag skulle vi begeistre vårt fantastiske hjemmepublikum en siste gang, og si «takk for i år» på en god måte. Og ikke minst skulle vi, overbevisende, beseire TUIL i siste serierunde og dermed hente seks nydelige poeng fra våre nærmeste naboer i sør, og til slutt ende på en sterk 3. plass. Det er ikke opprykk, men det er fortsatt medalje.

Nå blir det dessverre ikke sånn, og vi ender sesongen 2020 på 4. plass i PostNord avd. 1.

Med det må vi igjen få takke alle som har støttet klubben igjennom sesongen. Sponsorer og samarbeidspartnere, frivillige, hjelpeapparat og ikke minst alle som har kjøpt kampbilletter igjennom sesongen. Vi hadde håpet at dere fikk lov til å være flere, men dere var 200 på hver eneste hjemmekamp, og det takker vi for.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om neste sesong, etter hvert. Men først må vi omstille oss.