Om seriespill i 2020 og publikum i Finnmarkshallen

Fotball

2020 er og blir annerledesåret, og nå er det klart at det blir maks 9 hjemmekamper i år, mot normalt 13 i et ordinært seriespill, pluss eventuelle cupkamper. Allerede fredag 10. juli braker det løs hjemme mot Tromsdalen UIL. Og mens vi venter på å komme i gang har det dukket opp mange spørsmål knyttet til publikumsbegrensninger og hvordan vi har tenkt å løse det. Her skal vi forsøke å forklare å godt som mulig hvordan vi har tenkt å løse det i år.

I 2019-sesongen hadde vi et publikumssnitt på snaue 350 besøkende på våre hjemmekamper. Et snitt vi med stor optimisme hadde ambisjoner om å øke ganske mye i år. En betydelig økt lokal identitet i laget, med ny hovedtrener Vidar Johnsen i spissen, og en av norsk fotballs aller sterkeste merkevarer i Morten Gamst Pedersen sentralt i banen var naturligvis ventet å bidra til det.

Vi er imidlertid i midten av en unntakstilstand for samtlige, og klubben har fått en lang liste med regler fra Norges fotballforbund som vi er pålagt å forholde oss til – og i tilknytning til det vil det bli mange endringer rundt våre hjemmekamparrangement. Vi har derfor stor forståelse for at løsningene vi skisserer ikke er hverken ideelle eller passer for alle. Og noen vil dessverre bli skuffet. Det er vi forberedt på, men vi håper samtidig på forståelse for at sånn må det bare bli i denne tiden.

Med kun 200 besøkende kan det muligvis skape noen utfordringer, og det vil være publikum som dessverre ikke vil få tak i billett til enkelte kamper. Og selv om vi midt i fellesferien i fjor ikke nådde 200 besøkende på en av hjemmekampene våre, tror vi at det vil være langt større interesse for kampene i år, og at det vil bli rift om de få billettene som vil være tilgjengelig.

 

Billettsalg og billettpriser
På grunn av begrensningene knyttet til smittevernreglene, og utfordringene klubben nå står ovenfor er det besluttet at billettprisen må øke med 30,- fra fjorårets billettpris. I tillegg kommer en billettavgift på kr 20,- knyttet til et pålagt forhåndssalg av billetter, som gjør at billettprisen totalt økes fra 150,- til 200,- for vårt voksne publikum. Det samme gjelder også student- og honnørbilletter, som settes til kroner 150,- inkludert billettavgift.

Barn regnes opp til og med fylte 16 år, og knyttet til det lave antallet tilgjengelige billetter legges det av kun 15 fribilletter til hver kamp forbeholdt barn og unge, utover dette gjelder student- og honnørbilletter for barn. Førstemann til mølla gjelder – og kun én billett pr. kjøp. Vi beklager naturligvis ulempene det måtte medføre.

Vi vil gjerne understreke at dette står i strak motsetning til endringene vi hadde planlagt for billettprising denne sesongen, og er fullstendig klare over at dette kan bli utfordrende for noen. Vi håper derfor at endringene blir møtt med forståelse, og aksept for at det er en spesiell tid vi står ovenfor.

FORHÅNDSSALGET STARTER 2. JULI KLOKKEN 15:00

Av hensyn til smittesporing og øvrige myndighetspålagte smitteverntiltak, vil det kun bli forhåndssalg av billetter til alle hjemmekamper i år. Billettsalget vil kun foregå på nett, og ellers er det følgende regler vi vil benytte oss av:

 • Forhåndssalget åpnes to uker før den aktuelle kampen (følg knapp over).
 • Det er førstehen-til-mølla-prinsippet som gjelder.
 • Vi er pålagt å kun tillate ett billettkjøp pr salg, og navn på hvem som skal ha hver enkelt billett må føres opp i kjøpsprosessen.
  • Dersom du velger å videreselge din billett, ber vi om at klubben informeres om hvem som kjøper den. Dette av hensyn til våre pålagte smittevernregler, og for å lette jobben knyttet til eventuell smittesporing.
 • Billettlink finnes på altaif.no og på kampens facebook-arrangement.
 • Gyldig billett er en QR-kode sendt på epost og/eller SMS, og fremvises/registreres ved ankomst til Finnmarkshallens hovedinngang.
 • Antall ledige billetter for åpent salg avhenger av gjenstående kapasitet etter at våre eksisterende billettforpliktelser er møtt.
 • Torsdag formiddag i kampuken legges alle eventuelt ubenyttede partnerbilletter ut for åpent salg.
 • Det vil ikke bli salg av billetter i billettluken i Finnmarkshallen.
 • Billettsalget på nett varer frem til det er utsolgt eller til og med 1. omgang i kampen. Dersom det er ledige billetter til pause, frigjøres disse og kan benyttes fritt – men publikum som eventuelt ankommer da må fortsatt registreres med navn og telefonnummer ved ankomst.

Vær oppmerksom på at det kun er et begrenset antall billetter som legges ut for salg på det åpne markedet til hver hjemmekamp – og de kan selges fort. Så dersom det står «utsolgt» på disse i forkant av kampen, anbefaler vi å sjekke nærmere kampdato, eller følge med informasjon fra klubben på kampens facebook-arrangement hvor vi vil informere om eventuelt ubenyttede billetter som legges ut for salg.

Vi håper på så full hall som vi får lov til, og vi håper i det lengste at alle som kjøper billett også benytter seg av den. Dersom man har sikret seg en billett, men blir forhindret fra å dra, ønsker vi derfor at man videreselger den for den verdien billetten har. Vi minner om at vi i de tilfeller må informeres om nytt navn og nummer til den som overtar den aktuelle billetten. Fortrinnsvis i forkant av kampen.

Vi legger også til rette for at man kan kjøpe «virtuelle billetter» til samtlige kamper Alta IF spiller i PostNord-ligaen i 2020 i vår vipps-butikk, dersom noen ønsker å støtte klubben på den måten.

Sesongkort, samarbeidspartnere, Steinberget og veteraner/honnørbillett
Sesongkort kjøpt før koronaens utbrudd i Norge i midten av mars er fortsatt gyldig til 2020-sesongen, og gir sesongkorthaver sikret billett til alle hjemmekamper. Dersom man som sesongkorthaver er forhindret fra å benytte seg av sitt sesongkort til en eller flere kamper, setter vi stor pris på om klubben kan informeres om dette. På den måten kan vi sørge for at setet fylles av noen andre.

Det vil ikke selges flere sesongkort enn de som var solgt til og med midten av mars.

Samarbeidspartnere og avtalefestede billetter må «kreves» i forkant av hver enkelt hjemmekamp, og knyttes opp til navn på den som skal benytte seg av den. Dette må gjøres innen onsdag kveld (kl. 23:59) i kampuken. Også dette gjøres igjennom klubbens billettsystem. Alle ubenyttede partnerbilletter legges ut for åpent salg torsdag formiddag.

Våre kjære veteraner og ildsjeler, som har opparbeidet seg livstidsbilletter igjennom mange års arbeid for klubben, er naturligvis også registrert som billetthavere til hver enkelt hjemmekamp. Men også disse bes ta kontakt med klubben i forkant av den aktuelle kampen dersom man ikke skal benytte seg av sin billett.

Det inngås egen avtale med Steinberget supporterklubb. I forhold til bortesupportere, så er det dessverre ikke anledning til å legge til rette for dette, i tråd med NFFs retningslinjer.

Ankomst til Finnmarkshallen
Dørene til Finnmarkshallen åpnes to timer før kampstart, og vi ber om at publikum møter opp i hallen i god tid. Tett opp til kampstart må det påregnes noe ventetid før man slipper inn. Vi oppfordrer publikum til å utøve god køkultur og holde avstand.

Dersom man er syk – bes man om å holde seg hjemme.

Det er kun Finnmarkshallens hovedinngang som skal benyttes.

 

Når man er i hallen
Vi kommer til å kun benytte oss av hovedtribunen igjennom 2020 sesongen. Det betyr at også Steinberget vil plasseres der. I samarbeid med Finnmarkshallen vil vi sperre av samtlige seter som ikke kan benyttes.

Vi ber om at publikum utøver god håndhygiene, og benytter seg av utstasjonert anti-bac og vasker hendene godt. Vi ber også om at dere følger våre skilt og henvisninger om å holde avstand og respektere 1-meters regel, både på tribune og ved alle eventuelle kø-dannelser.

 • Det vil være fritt setevalg blant de setene som kan benyttes, og det vil dessverre ikke legges opp til «familieseter». Det betyr at mellom hvert enkelt sete, én meter avstand (to ubenyttede seter), uansett. Dette er i henhold til de strenge kravene fotballforbundet har gitt samtlige klubber, og vi ber om at dette både respekteres og følges.
 • VIP-avdeling og faste sponsorseter opphøres, og det vil kun være et svært lite antall seter som er «reservert», blant annet knyttet til veteranene. Det betyr at også de som benytter seg av partnerbilletter må forholde seg til fritt setevalg.
 • Det vil være åpen kiosk i tilknytning til hovedinngangen. De mobile kioskene vil være stengt. I kiosken kan det være noe begrenset servering, og vi ber om at kø-avstand respekteres.

 

Om man har spørsmål knyttet til dette, ber vi om at dere sender en epost til torgeir@altaif.no , så lover vi å svare så godt vi kan.

 

Velkommen på kamp!
Vi ser veldig fram til å komme i gang med seriespill og en kjempespennende sesong. Vi lover å gjøre alt vi kan for å gi publikum en god og trygg kampopplevelse, både før, underveis og etter kampen.

 

 

Velkommen på kamp!

 

HEIA ALTA!!!