Nyttig helg i Tromsø for G19-laget

Fotball

I helgen besøkte Alta IFs G19-lag Tromsø og spilte treningskamper mot Tromsø ILs G19-lag. Svært nyttig og god matching for guttene som har fått mindre kamper i år enn normalt. Det endte i ett tap og en seier.

– Det var en god helg for oss, sier rekruttrener Mate Duilo. Vi spilte to kamper mot motstand som er vant til et høyere nivå.

Den første kampen ble spilt ikke så lenge etter ankomst ishavsbyen, og etter noen nervøse åpningsminutter stod det 2-0 til vertene.

– Etter åpningen fikk vi gode 20 minutter hvor vi prøvde å spille vårt spill, og det så bra ut med tanke på kvaliteten til motstanderne. Vi klarte å skape noen sjanser som vi scorte på, og i kamper som dette kommer man ikke nødvendigvis til mange sjanser, fortsetter han.

Ved kampslutt stod det 4-2 til vertene, som hadde scoret på en av to straffer. Johannes Rolland og Tom Kristensen Emaus stod for våre scoringer.

– Etter den første kampen brukte vi lørdagen på å analysere kampen og evaluere hvilke muligheter vi kunne skape for oss selv, og hvordan vi kunne angripe den neste kampen. Og vi kunne se i den andre kampen at vi stilte opp med mye større selvtillit og klarte å skape større sjanser for oss selv.

Den andre kampen endte dermed hele 4-0 til våre gutter, etter scoringer av Vegar Tårn, Jørgen Hammari, Trym Suhr-Stamnes og Magnus Opgård.

– Alt i alt er jeg kjempefornøyd med helgen, og jeg håper at vi i fremtiden får muligheten til å spille så mange kamper som mulig fordi det er i kamper som dette at ungguttene virkelig vokser.

– Jeg vil også takke Tromsø IL og trener Ola Rismo, som har vært veldig gode verter. Det har vært fint å dele erfaringer og lære om hvordan de jobber med utviklingen av sine unge spillere. Vi fikk også invitert dem til nye kamper i Finnmarkshallen i februar 2021, avslutter Mate.