Morten Gamst Pedersen forlenger med Alta IF

Fotball

Etter flere måneder med usikkerhet og spekulasjoner er det i dag avklart; Morten Gamst Pedersen spiller for Alta IF også i 2021. Med det er det klart at PostNord-ligaens mest meritterte spiller nok et år er å finne helt lengst nord i landet.

– Jeg har ikke ønsket å stresse med å ta en avgjørelse, og har hatt mange diskusjoner med ulike klubber i både Norge og utlandet. Til slutt landet jeg på at jeg ville fortsette på det vi begynte på her i Alta i fjor. Når sesongen ble så amputert som den ble, kjente jeg at det føltes uferdig. Nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen, sier hovedpersonen selv like etter at avtalen var signert torsdag kveld.

Det ble syv scoringer på 13 kamper for Alta IF i fjorårets sesong, for spilleren med over 250 kamper i Premier League og 83 landslagskamper for Norge.

Det er en topp motivert 39-åring som stiller på årets første Alta-trening i dag, fredag, og hovedtrener Vidar Johnsen er naturligvis fornøyd med å få han tilbake i treningsgruppen.

– Morten var en flott og viktig type i garderoben vår i hele fjor, og vi har savnet både den ungdommelige personligheten hans, og gjennomprofesjonelle spilleren han er. Vi er glade for at han ønsket å være med oss enda et år, sier han.

De siste ukene ble det kjent at OBOS-liga klubben Ranheim hadde presentert Morten med et tilbud, og så sent som i går kunne han fortelle at NRK at det fristet å spille i lavere divisjoner i England. Men til slutt landet den tidligere landslagsprofilen på enda et år hjemme i Finnmark. En som har jobbet lenge for å overtale han er sportssjef Aleksander Johansen.

– Det er utrolig kjekt at Morten har valgt å ta en ny sesong i gult og blått. Morten er uten tvil en ressurs både på og utenfor banen og forhåpentligvis kan vi fullføre arbeidet vi startet på i fjor. Forrige sesong bar preg av en amputert start på hans Alta-karriere. Nå tar vi ny fart og går inn i årets sesong med ett smell! Vi er stolt og ydmyk over at vi har han med på laget også i 2021, sier Aleksander.

En liten klubb som Alta IF er avhengig av krefter utenfor for å til en overgang som dette, og med god hjelp ble det altså mulig også i år.

– Vi må rette en stor takk til alle gode samarbeidspartnere som har vært med på å gjøre dette mulig. Slike bidrag betyr mye for oss i Alta IF, avslutter sportssjefen.