Nedtelling har begynt!

Fotball

Etter måneder med usikkerhet, skuffelser og håp om hverandre, har vi endelig fått grønt lys og en konkret dato for oppstart. Nå er nedtellingen i gang! Tikk, takk!

Fredag kom altså beskjeden fra regjeringen at det åpnes opp for normale treninger med kontakt. Takk for følget 1 meters-regelen, men nå trenger vi kontakt og kamplike spillsekvenser. Fra mandag er planen at gruppa gjør dette for første gang siden Norge ble stengt ned, men det er en god del ting som likevel skal på plass

Postnord-ligaen er nå innlemmet i toppfotballpiloten for seriespill, og det betyr at både spillere og trenere må gjennom en medisinsk undersøkelse med månedlige rapporteringer til Forbundet. I det daglige arbeidet betyr det at spillerne må rapportere inn dagsform og eventuelle sykdomssymptomer.

Siden fredag har det blitt jobbet hardt for å få på plass et apparat som kan gjennomføre disse undersøkelsene. Med fantastisk velvilje fra flere,  har vi nå en løsning som gjør at samtlige tilgjengelige spillere og trenere skal gjennomføre legesjekk allerede søndag – naturligvis med mål om at vi allerede fra mandag kan starte med normale treninger. Fortsatt vil det være krav til håndhygiene, rengjøring av utstyr etc, men her har vi hatt gode rutiner hele veien.

Det som skal sjekkes er følgende:
-Temperatur
-Undersøkelse av munn og svelg
-Palpasjon av lymfekjertler
-Auskultasjon av lunger

Her kan du lese mer om protokollen fra Norges Fotballforbund. 

11/12 juli – enkel serie og sluttspill

Sesongforberedelsene strammes med andre ord til, og helgen 11-12 juli starter showet for fullt. Det blir altså en enkel serie, som til slutt deles opp i et sluttspill mellom 1-7 plass, og 8-14 plass. Her står det om mulighet for opprykk, og i motsatt ende unngå nedrykk. Det betyr at det blir 6 nye kamper, 3 hjemme og 3 borte. Lagene tar med seg poengene fra de første 13 kampene inn i sluttspillet på seks kamper.

Kampoppsettet i både enkeltserien og sluttspillet blir trukket, og kanskje har du allerede regnet deg frem til at denne serieformen gir et ujevnt antall hjemme- og bortekamper. Hvilke 7 lag som får den økonomiske og sportslige fordelen av flere hjemmekamper er også en del av trekningen.

I løpet av kommende uke vil Norges Fotballforbund gjennomføre en trekning av serieoppsettet, og om vi starter hjemme eller borte vil bare tiden vise, men det er ingen tvil om at det kan bli en helt spesiell dramaturgi.

Treningskamper

To treningskamper er allerede booket inn, på nøytral grunn i Nordreisa.

25/6: Alta IF – Fløya kl 20:00

4/7: Alta IF – Tromsdalen  kl 14:00 (Foreløpig dato/klokkeslett).

Det kan komme små justeringer, og kanskje en treningskamp til. Det må vi eventuelt komme tilbake til på et seinere tidspunkt.

Publikum

Nå er det også tillatt med 200 tilskuere og forhåpentligvis vil dette økes i løpet av sommeren/høsten. Klubben må ta en runde internt og eksternt for å se hvordan man eventuelt fordeler disse billettene. Det er ingen enkel sak, men vi er på ballen og skal gjøre vårt ypperste for å finne en fair måte. Det får vi komme tilbake til. 

og til slutt: Om du fortsatt henger med i saken til denne linja – vi er nærmere seriestart nå enn vi var da du startet å lese artikkelen. Er det ikke deilig? Let the good times roll!