Mathias Dahl Abelsen returnerer til Alta IF!

Fotball

Den lille teknikeren fra Sortland returnerer til nord etter et halvår i Bergen, og blir dermed en solid forsterkning for Vidar Johnsens tropp inn mot den spennende siste halvdelen av årets sesong.

– Vi har ønsket oss Mathias tilbake til Alta egentlig helt siden han forlot Skeid i fjor sommer. Nå klaffet det endelig og vi er glade for at han endelig er tilbake hos oss, sier sportslig koordinator Aleksander Johansen.

Mathias kommer til Alta fra Obosliga-laget Øygarden hvor han fikk 9 kamper, etter å ha vært siste halvdel av fjorårs-sesongen innom Mjølner. På en halv sesong i Mjølner endte med 6 mål på 13 kamper. Nå er det klart han han fortsetter karrieren i Alta, og har signert en kontrakt ut 2021. Mathias er en anvendelig spiller som kan bekle både en kant og en plass inne sentralt i banen.

Også hovedtrener Vidar Johnsen er gleder seg over at signeringen er i boks.

– Mathias en Nord-norsk gutt med bra alder, 26 år gammel, og har signert ut 2021. Vi kjenner han godt, og vi gleder oss til å få brukt hans kompetanse i de siste kampene denne sesongen. Og ikke minst er det et signal om at vi ønsker å bygge et slagkraftig lag uansett inn mot sesongen 2021. Dette er god investering av klubben, sier hovedtreneren.

– Han er en kreativ spiller med temperament som et fyrverkeri. Han kommer på trening med oss og treffer «verdens beste dommer». Jeg ser for meg at det blir høy under taket fra minutt én, fortsetter Vidar med glimt i øyet.

Mathias fikk 77 kamper og 17 scoringer for Alta i årene 2014 til 2017, før han dro videre til Tromsdalen, Skeid, Mjølner og etter hvert Øygarden i OBOS-ligaen i starten av denne sesongen.

– Det føles godt å få han hjem hit. Etter å ha reist litt rundt omkring kan det være fint for Mathias også å komme til et miljø som kjenner han godt og som bryr seg om han.

– Til slutt må vi få takke en super supporter og ekstern støttespiller for hjelp til å få Mathias til Alta ut 2021.

Mathias landet i Alta i dag, tirsdag, og blir med laget i oppkjøringen mot lørdagens kamp mot Vålerenga 2.