Mate forlenger med klubben

Fotball

Samtidig utvider han sitt ansvarsområde, og er nå ansvarlig for klubbens talentsatsing fra G17 og opp.

Mate Dujilo, har vært en del av klubbens trenerteam siden 2016, og signerte i februar en ny langsiktig avtale med klubben som strekker seg ut 2023. Selv ser han frem til å fortsette å utvikle klubbens talenter. 

Mate ble kjent med Alta IF først i 2012, da han som aktiv stopperkjempe spilte 30 kamper for klubben i Adeccoligaen, før han returnerte som trener i 2016. Og siden har han vært her.

– Da jeg først kom hit handlet det utelukkende om å gjøre en best mulig jobb og utvikle meg mest mulig som trener. Jeg var ikke opptatt av så mye annet. Men med tiden har kontaktnettet i Alta blitt større, og det føles ikke lenger bare som en jobb. Nordlysbyen har blitt et hjem for meg. Jeg har mange nære venner og trives fantastisk godt. Jeg gjør fortsatt mitt beste for å utvikle unge spillere, men jeg har også et fint liv utenfor fotballen. Det føles veldig bra, sa han til A-sporten i juni.

G17 og G19/rekrutt
I den nye stillingen er Mate ansvarlig for både G17 og G19/rekrutt, som også også omtales som Alta IF 2, og er klubbens lag i 4. divisjon.

– Det er bra å jobbe med begge lagene, for jeg får muligheten til å følge spillerne fra en yngre alder. Vi har for eksempel 15-16 åringer på G17 laget, som fra en ung alder får kjent på kravene som stilles for å etablere seg på et høyere nivå.

– Christian Reginiussen og Håvard Nome kommer ikke til å spille til evig tid. Det er derfor viktig at vi klarer å få opp unge spillere fra egne rekker, og at disse klarer å spille seg til fast plass på laget. Vi trenger lokale gutter som står klare til å ta over ansvaret den dagen de gir seg, og gjerne før. Målet er å få opp unge spillere som etablerer seg på A-laget. Når jeg en gang reiser hjem til Kroatia vil jeg gjerne kunne si at jeg har bidratt til at den og den unggutten kom seg gjennom nåløyet. Det er noe jeg ønsker veldig sterkt, sier Mate.

Med seg på G17 har Mate fått A-lagsspiller Dag Andreas Balto inn i trenerteamet. Det er Mate glad for.

– Vi trengte flere inn i apparatet rundt G17, og da passet det veldig bra at Dag Andreas ønsket en mulighet til å utvikle seg som trener. Å få inn en etablert A-lagsspiller med erfaring fra flere sesonger i 1. divisjon er veldig nyttig, fortsetter han.

I helgen spilte både G17 og G19-lagene sine første kamper for året. Motstander i begge oppgjørene var bynabo BUL, og begge resulterte i forholdsvis komfortable seiere for Alta IF.

– Etter en lang og tøff oppkjøringsperiode var det veldig godt å endelig få spilt kamper igjen, og jeg er veldig fornøyd med hvordan vi fremstod i begge kampene. Det har blitt mye løping de siste ukene, så det var litt tunge ben spesielt for G19-laget, men til tross for det spilte vi en god kamp. Spillerne gjorde akkurat som vi ønsket, så vi må være fornøyde, sier han.

I G19 oppgjøret mellom Alta IF og BUL, endte det 8-2 til Alta IF. For G17s del ble det også seier, 5-3.

– Det er er viktig for oss å komme i gang med kamper igjen, spesielt siden dette er et lag som er i utvikling, som har fått helt nye metoder å jobb etter, og hvor mye er nytt. Vi er i ferd med å bli kjent med spillerne, og trenger kamper for å virkelig se dem. Så vi håper på en mulighet til å spille igjen snart, sier Mate avsluttningsvis.