Last ned Alta IFs treningsplan

Fotball

Det er nå snart to uker siden all organisert trening ble avlyst på grunn av coronaviruset, uansett idrett. Det er fortsatt mange uker igjen til det eventuelt blir åpnet opp igjen for organiserte treninger. Derfor ønsker fysisk trener i Alta IF å tilby gratis individuelt treningsprogram til alle som måtte ønske det.

25. mars delte vi en tilsvarende artikkel. Den finner du her. 

«Vi er inne i en spesiell og historisk periode. Coronaviruset har satt en stopper for all felles idrettslig aktivitet og jeg føler med alle barn og ungdom som ikke får utøvd den aktiviteten de brenner for. Vi i Alta IF er opptatt av å kunne være med å bidra til å legge til rette for at barn og unge kan trene og videreutvikle seg. Så langt har bare fotballmiljøet i Alta IF dratt nytte av min kompetanse. Nå ønsker jeg å rekke ut en hånd til alle andre utøvere, spesielt barn og unge, og klubber som har et ønske om å tilby sine utøvere individuelle treningsprogram. Programmene er lagt opp slik at det kan brukes på tvers av idretter, med fokus på barn og ungdom.» sier fysisk trener Bård Ytrehauge Balto.

Vedlagt ligger en ukeplan som kan benyttes i forbindelse med egentrening de neste ukene. Dette er ingen fasit på hvordan du bør legge opp treningene fremover, men er tenkt å være til hjelp på hvordan en kan sette opp treningene i løpet av en uke. Kanskje blir du også inspirert til å lage ditt eget treningsprogram? Det viktigste er uansett at du får trent og at du kan glede deg over å spille fotball/håndball både under og etter denne perioden.

I tillegg finner du to styrke-, et skadeforebyggende- og utholdenhetstreningsprogram i dette dokumentet. Styrke- og skadeforebyggende treningsprogrammene er lagt ut på YouTube-siden vår som du kan benytte deg av. Andre videoer med øvelser er også lagt ut som du kan benytte deg av. Lenkene til de ulike øktene og øvelser finner du på lenkene på siste side (side 4). Mens utholdenhetsprogrammet er satt opp slik at det skal kompensere for aspekter av fotball/håndballtreningen du går glipp av i disse dager.

Mengden trening er delt opp i aldergruppene 12-15 år og 16-19 år. Programmet kan også brukes av yngre og eldre deltakere, men juster mengden etter nivå.

HUSK Å LYTT TIL KROPPEN! Den sier klart ifra når treningsbelastningen er for stor. Noen dager kan det være greit å ta helt fri treningen, mens andre dager kan det være så enkelt som å ta ned mengden på det man gjør om man er sliten. Slike tiltak kan være med på å øke kvaliteten på treningen din og samtidig redusere skaderisikoen.

Husk å følge retningslinjene til FHI/NFF og de lokale retningslinjene i ditt nærområde/anlegg. Man kan fortsatt utvikle seg som fotballspiller.

Sett deg et mål! Hva ønsker du å bli bedre på til uka? Ved å være tydelig med seg selv på disse to punktene og ved å være kreativ, kan man finne mange bra løsninger på treningsfronten denne perioden.

Lykke til med egentreningen!

Her kan du besøke vår Youtube-kanal!

STYRKEPROGRAM #1 – Trykk for video.

STYRKEPROGRAM #2 – Trykk for video.

SKADEFOREBYGGENDE PROGRAM – FOTBALL. Trykk for video.

SKADEFOREBYGGENDE PROGRAM – HÅNDBALL. Trykk for video.

SKADEFOREBYGGENDE OG AKTIVERING MED STRIKK. Trykk for video. 

Last ned treningsprogram her:

Alta-IF-Individuell

Alta-IF-Lagidrett