Klare for 3. runde i Norgesmesterskapet

eSport Fotball

Torsdag 18. februar skal våre gutter i Alta IF eSport ut i tredje runde i Norgesmesterskapet i eFotball, og møter tøff motstand. Alt avgjøres i løpet av torsdagskvelden og alle kampene kan sees direkte på nett.

Som nylig kårede kretsmestere er Alta IF eneste lag fra Finnmark som deltar i den tredje runden av norgesmesterskapet, hvor både kretsmestere og de 14 beste lagene fra eSerien møtes. I runden møtes 32 lag fordelt på seks grupper, og kun de to beste lagene i hver gruppe går videre til neste runde.

For Alta IF’s del, har trekningen gitt svært tøff motstand, og vi møter henholdsvis 1. og 4. plass i eSerien (Vålerenga og Raufoss), sammen med kretsmester Oppsal.

Hvert oppgjør består av 2 kamper, der begge spilles som 1v1 og alle oppgjørene spilles i løpet av torsdag kveld, mellom 18:00 og 20:30.

Michael Ringbu Helander er en av Alta IF-spillerne som skal i aksjon på torsdag. Han har forberedt seg med å trene mot spillere fra andre eSerie-lag som Mjøndalen og Lillestrøm.

– Nivået er veldig høyt, og de straffer deg for hver minste feil. Så det er viktig av oss å være taktisk smarte, og luke bort alle småfeil, sier han.

Selv med en tøff gruppe i vente, gleder han seg til torsdag.

– Jeg har snakket med en del i eSerien, og har fått bekreftelse på at vi har fått den tøffeste gruppen vi kunne fått. Men vi har nådd det viktigste målet for denne sesongen, og det var å vinne kretsmesterskapet. Så nå gjenstår det bare for oss å gjøre vårt beste, og vi trives godt som underdogs, fortsetter han.

Kampene kan streames på youtube, twitch og facebook – og vi deler link på på våre kanaler (både fotball og eSport) på facebook og instagram på torsdag.

Kampoppsettet er som følger:

  • 18:00: Alta – Raufoss
  • 18:00: Oppsal – Vålerenga
  • 19:00: Oppsal – Raufoss
  • 19:00: Vålerenga – Alta
  • 20:00: Vålerenga – Raufoss
  • 20:00: Alta – Oppsal