Velkommen til Folkekampen

Fotball

Endelig er helga kommet – folkekampen gjennomstår og her kan du skaffe deg fullstendig oversikt over hva som venter deg i SmartDok Arena på søndag. 

Gode tradisjoner er verdt å ta vare på, og årets utgave av folkekampen er den femte i rekka. Det hele startet tilbake i 2017, og med unntak av «korona-sesongene» i 2020 og 2021, har arrangementet gitt fine sportslige resultater og samtidig skapt en ramme med flott atmosfære, masse publikum og artige aktiviteter. Målet er å skape en ekstra god opplevelse for alle som besøker SmartDok Arena på kampdagen.

Tusen takk til alle støttespillere – we love you!

Næringslivet i Alta er fantastisk å støtte opp om idrett og kultur. Det er disse bidragsyterne som legger til rette for at vi kan gjennomføre folkekampen og tilby gratis inngang . I tillegg har vi fått drahjelp med masse flotte premier som trekkes blant alle som kommer på kamp.

I skrivende stund er innsamlet beløp opp i 141,- pr tilskuer. Regnestykket er slik at man ganger det totale antallet tilskuere med 141,-  og da finner du svaret på hvor mye penger som arrangementet har bidratt med til klubbkassa. Kiosk og loddsalg kommer i tillegg.

NB: 141,- kan fortsatt øke frem til kampstart, og du finner hele tiden oppdaterte tall på lenken under. 

Her ser du alle som har bidratt med kronebeløp til Folkekampen.

Premiene

Du er kanskje litt nysgjerrig på hva du potensielt kan ha med deg hjem fra folkekampen? Ikke bare satser vi på at det blir tre poeng til guttene ute på matta, men du kan faktisk bli fortjent vinner av en veldig flott premie som takk for at nettopp du stilte opp på kampen. Trekningen gjennomføres midtveis i 2. omgang og speaker vil holde deg informert underveis 🙂

Her ser du fullstendig premieliste.

Den magiske 1000-grensa – klarer vi det i 2023?

I fjor kom hele 817 tilskuere, mens toppåret var tilbake i 2018 da hele 996 tilskuere møtte opp. Drømmen og målet har alltid vært å krype seg over 1000 besøkende tilskuere. I skrivende stund (fredag) er vi forsiktige optimister, og fasiten kommer først på søndag. All fremsnakk og drahjelp i rekrutteringen av tilskuere vil vi naturligvis sette svært stor pris på. TENK om det skulle bli ny rekord?

Det vil også bli noen heldige vinnere av Møbelringen sin konkurranse om å få sitte i en skikkelig fotballstue – kall det husets beste plasser. Mer om konkurransen kan du sjekke ut her. 

Programmet

Skreddersydd med gulltråd. For deg. For familien. For vennegjengen. For alle.

 • 15:00 El-bussen fra Boreal starter ferden fra Rafsbotn (ved butikken)
 • 15:30 Alta turnforening med aktiviteter i flerbrukshallen for barn
 • 16:00 El Bussen fra Boreal kjører fra Hjemmeluft (ved Alta Museum)
 • 16:00 Uno Catering & Delikatessen fikser middagsmat og Amfi Alta stiller med popcorn
 • 16:20 Lagene starter oppvarming ute i SmartDok Arena
  17:00 Kampstart Alta IF – Kvik Halden
 • 17:02 Alta IF tar ledelsen
  17:45 Pauseunderholdning. SmartDok arrangerer straffekonk på banen.
  18:00 Start andreomgang Alta IF – Kvik Halden
  18:15 Trekning av premier
 • 18:24 Alta IF scorer (igjen)
  18:45 Dommeren blåser av kampen og vi synger Finnmarks stolthet
 • 19:00 El-Bussen fra Boreal kjører til Rafsbotn
 • 19:45 El-Bussen fra Boreal kjører til Hjemmeluft

Hva kan jeg gjøre i ventetiden?

Glad du spør! Da kan vi fortelle at det er masse god fotball på menyen. Allerede lørdag kl 12:00 spiller samarbeidslaget Alta IF & BUL J17 kamp mot FK Senja på Villaksbanen. En fin mulighet til å se de unge fremadstormende jentene måle krefter mot laget fra eventyrøya. 

Så venter det sesongavslutning for damelaget i 3. divisjon. Kampen spilles i SmartDok Arena og motstander er Tromsdalen. Vi tør garantere en strålende opplevelse med høy grad av spilleglede og strålende angrepsfotball. Damelaget har levert en sesong over alle forventninger og fortjener en fin avslutning på sesongen med et godt publilkum i ryggen. Her kan du se tabellen før siste serierunde.

Søndag kl 12:00 er det igjen duket for kamp for Alta IF & BUL J17 og kampen spilles på Coop Arena i Bossekop. Da er det TUIL J17 som er motstander. Derfra kan du ta deg en liten svipptur hjem, før du setter kursen til SmartDok Arena og Folkekampen. Alta IF – Kvik Halden.

Hjertelig velkommen skal du være, og tusen takk for at du er med på laget fra tribunen! Heia Alta!