Ingen treningskamper i helgen likevel

Fotball

I går kunne klubben med entusiasme fortelle om helgens planlagte treningskamper mot Tromsø IL og divisjonskollega Fløya. Men, det er nemlig sånn at vilkårene våre endrer seg raskt i dagens situasjon, og vi må jobbe mot gode løsninger helt frem til vi eventuelt blir stoppet. Og nå har vi dessverre kommet dit at vi, med den nåværende smittesituasjonen, må avlyse våre planlagte kamper i Bardufosshallen den kommende helgen.

Kampene skulle spilles uten publikum, men selv om lagene følger NFFs strenge protokollreglement for toppfotballen, påvirkes altså kampene nå. I et informasjonsskriv forbundet sendte ut så sent som i går kveld sier de følgende:

«Som følge av regjeringens forlengelse av nasjonal anbefaling om stans i seriespill i toppidretten, herunder for å bidra til å holde reiseaktiviteten nede i en uoversiktlig tid, ber NFF om at alle toppklubber avstår fra treningskamper den nærmeste tiden, i første omgang frem til 7. februar». Forbundet vil deretter vurdere situasjonen på nytt, i tett dialog med Norges Idrettsforbund og myndighetene.

Det vil altså si at for vår del er det kampene mot TIL og Fløya, som påvirkes i denne omgang.

– Slik er det dessverre. Selv om vi hadde gledet oss til å endelig dra på oss drakten og spille kamp igjen, er dette en liten pris å betale om det betyr at vi får begrenset omfanget av utbruddet i denne omgangen, sier hovedtrener Vidar Johnsen.

Dette påvirker naturligvis også det planlagte dobbeltoppgjøret mellom G19-lagene til Alta IF og Tromsø IL, som også var satt opp i helgen hjemme i Finnmarkshallen.

– Vi mister en glimrende mulighet for å gå god matching på både junior og seniornivå, så det er naturligvis veldig kjedelig. Men vi har god dialog med TIL og vi håper at vi kan finne andre aktuelle datoer å møtes, avslutter han.

For en fotballdag det kan bli – hvis vi får lov!
Neste planlagte treningskamp for Alta IFs herrelag er etter planen satt til lørdag 20. februar, og da er det divisjonskollega Tromsdalen UIL som skal komme på besøk til Finnmarkshallen. Senere samme dag skal våre naboer i Hammerfest IF/Stein etter planen få prøve seg mot Alta 2. Om alt går i orden ligger det an til å bli en strålende fotballdag, og selv om vi ikke vet om vi kan ta i mot publikum enda, vil mediehuset Altaposten sørge for at begge kampene blir rikelig dekket.