Herlig helg med Bækkelaget og Njård

Håndball

Artikkelen er skrevet av, og hentet fra Altaposten.

Bilde

Det var god stemning på showkampene som gikk i aulaen på lørdag. FOTO: ANASTASIYA WITTE-STRIFELDT

Det ble ingen Altaturnering i håndball i år heller. Noen av våre lag fikk likevel smake litt på følelsen av turneringa da Bækkelagets Sportsklub og Njård tok turen opp til Alta.

Det var duket til showkamp i Altahallen på lørdag, hvor både Bækkelaget og Njård fikk prøve seg mot Alta IF.

– Det som har skjedd er at Bækkelaget og Njård egentlig skulle på Altaturneringen, men så fikk de ikke kansellert billettene sine. Da inviterte vi de opp til Alta, og hjalp til med å ordne diverse aktiviteter utenom det sportslige, og selvfølgelig noen kamper, forklarer Lars Gaute Skorpen i Alta IFs håndballgruppe.

Til tross for at det var treningskamper, var det ordnet til med lyskastere og lettere pyroteknikk da lagene skulle introduseres.

– Det er Altaturneringen light dette her, så da må vi gi de en god opplevelse når de først kommer hit. Stemninga er helt super, det er 200 stykker her nå, og det vil jeg si er ganske bra, konstaterer Skorpen, og tilføyer;

– Jeg tror nok ikke Njård-jentene har spilt mot damelag før, de er jo teknisk sett ikke gammel nok til det. Så det blir interessant å se hvordan det går, hvor forskjellig de to lagene spiller. Så får Njård-jentene virkelig prøvd seg.

Bilde

Lars Gaute Skorpen er godt fornøyd med antallet lag sørfra som meldte seg på håndballturneringa, og håper de tar seg turen til neste år når det forhåpentligvis blir turnering. FOTO: ANASTASIYA WITTE-STRIFELDT

 

Rekordmange

I år var rekordmange lag sørfra påmeldt til Altaturneringen, det håper Skorpen at de vil klare å ta igjen til neste år.

– Vi får håpe de vil ta seg turen hit til neste år. og det ar Bækkelaget og Njård er her nå, og kan dra tilbake til Oslo å snakke varmt om Alta, det er godt. Kanskje det gjør at andre lag sørfra får lyst til å komme hit, konstaterer Lars Gaute.

Både Bekkærlaget og Njård er godt fornøyd med opplegget.

– Hele denne turen her er en opplevelse jeg kommer til å huske for hele livet, om det blir turnering til neste år, så vil jeg dra hit, konstaterte Madelen Thorstensen mens lagvenninnene Sofia Solli og Kristina Andersen nikker seg enige.

Intens kamp

Først ut var Bækkelaget mot Alta IF. Kampen startet rolig, før tempoet tok seg opp etter noen minutter spill. På slutten av første omgang leder Bækkelaget med 8–6 mot Alta IF. Men guttene klarte ikke å holde tempoet mot Alta IF.

– Det gikk litt dårlig i starten, men så hentet vi oss inn mot midten av første omgang. Men så rotet vi det skikkelig til på slutten, forteller Erlend Falk på Bækkelaget.

Like raskt som Bækkelaget tok ledelsen, tok Alta IF den tilbake.

– Det var mye dårlige pasninger og litt sløvt spilt av oss. Jeg tror kanskje folk ble litt stressa mot slutten, innrømmer Johannes Gaarde.

Til tross for at stillingen ble 14–10 til Alta IF, tar guttene det med et smil.

– Nå vet vi sånn omtrent hvordan de spiller, så i framtiden vil det være lettere å sette opp et lag som fungerer bedre mot dem, konstaterer Erlend.

Nervepirrende

Kampen mellom Njårds jenter 06 og Alta IFs damelag var nervepirrende for begge lagene. Kampen startet jevnt, men det tok ikke lang tid før damelaget tok ledelsen. Første omgang ble avsluttet med 11–9 i Alta IFs favør.

– Vi lå under nesten hele kampen, inrømmer Madelen Thorstensen fra Njård.

Men det endret seg i andre omgang. Njård tok fort ledelsen, nesten halve omgangen var i Njårds favør.

– Vi tok sakte innpå i løpet av andre omgang, det var 18–21 til oss en stund. Men så fikk de flere og flere mål, forklarer Kristina Andersen.

Med bare noen minutter igjen av kampen klarte Alta IF å ta Njård igjen, før Njård fikk mål med kun 40 sekund igjen av kampen.

– De var fysisk sterkere enn større enn oss, men det gikk jo fint for oss, konstaterer Kristina lattermildt.