Gulljenter

Fotball

Vi var flott representert under FeFo-turneringen i Lakselv i helga, og med på kjøreturen hjem var det edelt metall!

Alta IF hadde lag i samtlige finaler, og det er noe vi kan være veldig stolte av. Likevel var det et lag som utmerket seg det lille ekstra, og som til slutt kunne løfte «bøtta» over hodet.

Frank Rune Isaksen og Andreas Taksgård utgjør trenerduoen for J06, men denne helgen var det Isaksen alene som styrte troppene fra sidelinjen.

– Det har vært en helt fantastisk fotballhelg i Lakselv. Vi stilte med to 7er-lag. Som førsteårs jenter i 15års-klassen var dette en ypperlig mulighet til å måle krefter mot de andre lagene. Vi har en veldig god og sammensveiset jentegruppe på hele 18 spillere, og det var kun tre som måtte melde forfall til helgas turnering. Alle er 06-jenter, bortsett fra Ingrid Haugan som er 2007-modell, forklarer Isaksen.

Alta IF 2 gikk ikke videre fra gruppespillet etter to tap og en seier, men for Alta IF 1 ble bygget opp et ustoppelig momentum med full pott i gruppespillet og videre avansement til sluttspillet.

– I semifinalen møtte vi er sterkt Porsanger IL. PIL tok ledelsen tidlig i kampen, men da det gjensto ett minutt av kampen scoret Astri Toft et av de flotteste målene i helga. Det berget ekstraomgang og goalden goal. Vi presset PIL bakover fra start og avgjør semifinalen etter et godt skudd fra Tuva Lillevik som treffer en PIL-spiller i hodet og ballen går over keeper og i mål, forteller coach Isaksen.

I finalen ventet 05-jentene til Hif/stein, men det uredde Alta IF-laget var klar fra start og med et fokus på at «vi er allerede vinnere» skulle jentene legge verden for sine føtter.

– Finalen er noe av det råeste jeg har sett av jentene. Vi er uredde og spiller offensiv og god fotball. Vi lar ikke motstanderne komme til noen sjanser. Vi presser høyt og tar helt fortjent ledelsen etter sju minutter. Andreas Isaksen tar corner og finner Lise Søreng Johansen som styrer ballen i mål, med kneet! Etter scoringen dundrer vi bare på videre. Jentene får økende selvtillit og nervøsiteten er forduftet. Vi spillet med høyt tempo og avgjør kampen to minutter før slutt. Isaksen slå en perfekt 45 grader ut til Tuva Lillevik som knaller ballen i mål via stolpen. Herlig opplevelse avslutter Isaksen.

Vi gratulerer spillere og trenere med en fantastisk innsats, og gleder oss til å følge utviklingen videre. #viskaperheltene

PS: Andrea Isaksen (t.v på bildet) ble kåret til turneringas beste spiller i jente 15-klassen. Hun scoret totalt 6 mål.

Takk til Frank Rune Isaksen som har tatt fine bilder fra helga.