Fredrikstad – Alta; les deg opp her

Fotball

KLOKKEN 16:00 er det avspark på Fredrikstad stadion mellom serieleder Fredrikstad og Alta IF. Mange har beskrevet dette som en vinn eller forsvinn-kamp for våre gutter i kampen om direkte opprykk, men slik vi ser det ligger presset på dagens hjemmelag. 

Dagens hjemmelag er en av nasjonens tradisjonelt sett største klubber, med en følgerskare divisjonskolleger bare kan misunne. Klubben har 9 seriemesterskapsseiere og 11 cupseiere, hvor den siste kom i 2006. Det er med andre ord en klubb som bør befinne seg minst et par hakk høyere i divisjonssystemet. Etter nedrykket til 2. divisjon i 2017 har imidlertid Fredrikstad slitt med å finne en vei tilbake til gammel storhet.

I år virker derimot ting å gå på skinner for klubben, og hjemmelaget står med imponerende 9 seiere av 9 mulige, og 34-8 i målforskjell. Og for et lag med de ressursene som klubben har, er det intet mindre enn hva man kan forvente.

For Altas del handler det om å finne tilbake til den gode borteformen fra tidligere i sesongen, etter at årets første tap kom på Høddvoll sist helg. Men med imponerende borteseiere mot Florø, Moss og ikke minst Kjelsås, på en stadion Alta IF aldri hadde vunnet en kamp tidligere, er det fortsatt selvtillitt å hente hos Vidar Johnsens gutter.

– Vi er på ingen måte nødt til å vinne i Fredrikstad på lørdag. Det er FFK som har alt presset på seg for det er de som er nødt til å rykke opp. Det er de som har det største budsjettet og da skal man naturligvis rykke opp. De henter spisser fra eliteserien, mens vi har tre millioner i budsjett her oppe, sa Morten Gamst Pedersen blant annet til Fredrikstad blad tidligere i uken.

Med syv seiere på ni kamper ligger Alta fortsatt på en 2. plass, og med seier på Fredrikstad stadion er det ikke mer enn to poeng opp til en 1.plass. Og seier på Fredrikstad Stadion har vi opplevd før, med langt større odds i mot enn i dagens oppgjør.

DAGENS TROPP: Småskader og sykdom tvinger frem endringer

Trenerteamet gjør tre endringer fra forrige uke, og tre spillere over 30 år byttes ut med spillere i 20-årene. Så det blir med andre ord ikke ny aldersrekord på Fredrikstad Stadion, slik F-b.no spådde.

Hans Norbye fikk seg en smell i låret i bortekampen mot Hødd, og har ikke reist sørover med laget. Han erstattes av åpenbaringen Niklas Antonsen, som endelig er helt klar igjen etter skulderskaden han pådro seg i Florø.

Svein Ove Thomassen har heller ikke trent med laget den siste uken, etter å ha pådratt seg sykdom. Klubben tar naturligvis alle forholdsregler selv ved lett sykdom, og valget har derfor vært for Svenno å holde seg hjemme. Inn på kant finner vi Felix Jacobsen, og kanskje etterhvert en Marco Mauno Johannessen, som hadde en av sine aller beste kamper i Altatrøyen nettopp borte mot Fredrikstad sist (til tross for tap den gangen).

Den siste som blir hjemme i dag er Morten Gamst Pedersen. Han har slitt litt med lysken, og situasjonen har forverret seg såpass de siste par dagene, at man valgte å ikke ta noen risiko. Han er derfor hjemme i Tromsø i helgen, og venter på svar på MR.

MULTIMEDIA

IFinnmark: STREAM KAMPEN HER! 

Altaposten: LYTT TIL KAMPEN HER! 

Du kan også følge med på våre kanaler i sosiale medier for oppdateringer fra kampen.

  • Instagram: @altaif_fotball
  • Facebook:/altaiffotball
  • Twitter: @AltaIF_Fotball

Om du ser kampen digitalt og ønsker å støtte Alta IF,
kan du sende oss en vipps til #119088