EKSPERTBØRSEN: Nå er det vår tur å trille terningen!

Fotball

En lang sesong er  over. Det har vært en intens sesong med mange opp- og nedturer. Til tross for skuffelsen over å ikke være med å kjempe om opprykket helt til målstreken, har det vært en sesong vi kan se tilbake på med mange gode minner.

Og som alltid er det mange som har ment mye om klubbens spillere, trenere, laguttak og bytter. Men ingen har ment så mye, så ofte og så offentlig som Mediehuset Altaposten- og iFinnmarks kommentatorer og journalister. Men om man har lest de ulike børsene etter hver kamp, uten å ha sett kampene, skulle man nesten tro det var kampen om overlevelse vi kjempet i dag. Ikke om en tredjeplass.

Derfor, og siden dette er vår blekke (kåringen skulle egentlig være i årets siste kampprogram), har vi bestemt oss for at nå er det vår tur å tille terningen! Og kommentatorenes tur å få vurdert sin innsats igjennom året.


iFinnmark.no (Finnmark Dagblad) har de siste årene hatt oppgaven med å filme Alta IFs kamper i 2. divisjon. De siste årene har dekningen i all hovedsak bestått i å filme og komenter ekampene, men iFinnmark har brukt coronapausen godt til egentrening. Overraskende dukker det opp både studiosending før kamper, og både omtale og børs i etterkant av kampene! Kudos. Det er dog fortsatt et stykke opp til konkurrenten.

Her er vår vurdering av iFinnmarks utsendte:

Jan Tommy Haugli

Den tidligere Alta IF-legenden imponerer tidvis, som han også gjorde i sine glansdager, og er forholdsvis treffsikker i sine antakelser fra tid til annen. Er som den andre Alta IF-legenden i denne gruppen imponerende stabil i sin negativitet de gangene han slipper innpå, og vi minner han om at han fortsatt er yngre enn flere av spillerene i årets Alta IF-stall……

Arnfinn Sjøenden

Et friskt pust i iFinnmarks overraskende nye fotballsatsing, og skal ha ros for å ta dette på alvor. Her ble vi rett og slett tatt litt på senga. Arnfinn leder Amedias direktesportsendinger med stødig hånd, men må dessverre få trekk for å være alt for lite mobil, og beveger seg sjeldent utenfor midtsirkelen (Lakselv). Hadde vært gøy om vi fikk én hjemmekamp-sending fra samme by som kampen gikk i, i alle fall. Bare én gang? Please…?

 

Denne vurderingen, gjort av iFinnmarks Oddgeir Isaksen, er kåret til årets spillervurdering, av spillerne selv.

Eller…de syns den var grei. Helt grei.

Erlend Hykkerud

Oi oi oi oi-Erlend har vært mer eller mindre fast for iFinnmark igjennom denne sesongen, og han har vist seg å ha litt utfordringer når han spiller alene på topp (som alene-kommentator på toppen av medietårnet). Multitasking er ikke for alle. Erlend får pluss for å by på seg selv og han har gjort ett godt inntrykk på spillergruppen som en jovial og trivelig type. Får dessverre et kraftig trekk for å gå glipp av virale scoringer, men det får vi kanskje sette på kontoen for uflaks?

Sondre Andersen Dreyer

Viser glimtvis gode takter når han får sjansen fra start fra tid til annen. Sterk faglig, med en fin ro i kommenteringen sin. Får meget lite drahjelp fra Hykkerud eller Isaksen, og bør kanskje få sjekket ryggen sin etter å ha bært de gjennom hele sesongen. Og husk, du kan alltid twittre Tom Nordlie om du er usikker på reglene.

Med sine 4 prikker på terningen er Sondre iFinnmarks beste meningsyter i 2020.

Oddgeir Isaksen

Spydspiss. Skaper lite.


Fyldige sendinger både før, underveis og etter kamp, til tross for at de ikke får lov til å vise kampen, har bidratt til at vi mener Altapostens dekning av årets fotballsesong har vært best i klassen!

Fortsatt storebror når det kommer til engasjement rundt og dekning av Alta IFs fotballsatsing. Vi har latt oss imponere over ukentlig, og tidvis daglig (og til og med flere ganger om dagen) dekning. Vi snakker kronikker, meningsytringer, spekulasjoner og nyttig informasjonsdeling.

I år er det ekstra positivt at Frank og Øystein har tatt sin popularitet på alvor, og kommenterer også bortekampene, med fyldig studiosending både før og etter kamp, med opp til flere gjester tilstede. Også «mens vi venter» sendingene i den ufrivillige coronapausen har vært viktig for å bidra til å opprettholde interessen for vår idrett, i dette mildt sagt spesielle året.

Her er vår vurdering av Altapostens meningsytrere:

Karl Eirik Steffensen

Startet sesongen sterkt med tidenes lissepasning til Christian Reg, som endte opp med tosifret antall scoringer for første gang. Snakk om assist! Til tross for at Kalle stort sett alltid er på hugget og klar til å angripe har han, som laget, slitt med å sette sjansene sine mot slutten av sesongen. Vi må dermed konstatere at han dessverre ikke har klart å leve opp til de forventningene som ble skapt tidlig i sesongen.

Øystein Esjeholm

Altapostens egen Darth Vader har stilt spørsmålene ingen andre vil stille, og vært en kritisk motrøst til positive Halvorsen. Ofte med sin «alt var bedre før, da jeg spilte» -holdning har han gitt sine innspill igjennom sesongen på direkte imponerende negativt vis, og han skal ha ros for å klare å holde seg stabilt misfornøyd igjennom hele sesongen. Mange har ment at den gamle storscoreren gav seg som aktiv fotballspiller i alt for ung alder, og man har aldri helt visst hvorfor. Men kan det rett og slett skyldes at han enkelt og greit visste for godt til å kunne fortsette?

Frank Halvorsen

Igjen en god sesong av evigunge Halvorsen, som med entusiasme har vist seg fra sine beste sider, og ingen kan ta Frank på innsats. Viser som alltid sterke følelser langt på utsiden av drakten både før, underveis og etter kamp.

Treffsikre skildringer som for eksempel om Alta spiller mot Komsa eller ikke, uansett hvor i verden kampen går, har ført til at Franks radiosendinger følges av hundrevis av lyttere og seere på nett på hver kamp, både borte og hjemme.

I garderoben settes det pris på Halvorsens ordforråd. Setningen «det der var verdensklasse elendig» har vist seg å bli den nye «er det straffespark?».

Frank er med det årets beste meningsyter!

Frank mottar originalen til denne flotte tegningen, tegnet av Hans Norbye i anledning denne kåringen! 

Vi gratulerer!