Eidsvold TF – Alta IF; Les deg opp her!

Fotball

I den neste siste serierunden av grunnspillet gjester vi Eidsvold Turn på Myhrer Stadion, og feirer kaptein Mats Frede Hansens 200. kamp for Alta IF. Kapteinen signerte for Alta IF i 2012, og har igjennom åtte år befestet seg som en av klubbens aller viktigste og mest stabile spillere. 

Vertene kommer til kampen med et knepent 2-1 tap borte mot Tromsdalen i bagasjen, og ønsker nok å revansjere det smertefulle 1-5 tapet hjemme mot Hødd i runden før det. Selv om mulighetene for å havne på topp 7 ser vanskelig ut for hjemmelaget, er ingenting umulig, spesielt ikke om de får med seg tre poeng fra dagens kamp.

Vertene rykket opp til Postnordligaen etter fire år på nivået under, før årets sesong, og befinner seg på en 11. plass, fem poeng foran Senja, som befinner seg på tradisjonell nedrykksplass.

For Altas del ble det en kjærkommen opptur da opprykkskandidaten Skeid gjestet Finnmarkshallen sist helg. Selv med 0-1 i baggasjen til pause, endte kampen 3-1 i favør oss. Etter to strake tap på veien, var det endelig noe å feire. Vi reiser til Eidsvold med alle intensjoner om å finne frem til borteformen fra tidligere i sesongen, da vi hentet hjem 3-poengere i alle bortekampene.

Skader og sykdom fortsetter
Det blir noe rullering i dagens kamptropp, ettersom vi både får spillere tilbake fra skade, og nye spillere må ta seg en pause. Det største spørsmålet er hvorvidt Morten Gamst Pedersen blir å finne i startellevere, og det kan vi si, er at han er tilbake fra start. Det samme er Hans Norbye, som går inn på midtstopperplass for Øyvind Veseth Olsen, som ikke kunne reise med troppen sørover. Hans har spilt to av sine kanskje beste kamper i Altatrøyen i år som midtstopper, og vi forventer at den tidligere eliteserieveteranen fortsetter å imponere i den nye rollen også i dag.

Både Øyvind og Felix Jacobsen har blitt igjen hjemme, begge to sliter med småskader og vi får komme tilbake til omfanget på skadene når vi vet mer. Utelatt fra kamptroppen har også Pål Even Heggelund blitt. Han har vært nødt til å prioritere skole denne helgen, og da passer det utmerket at tidligere Alta IF unggutt Aleksander Kjellmann også har blitt spilleklar for Alta IF igjen, etter at BUL fikk avlyst sitt seriespill tidligere i måneden. Aleksander har reist med laget og blir å finne på benken sammen med blant andre Trym Suhr-Stamnes.

Det trente øyet vil også legge merke til at vi stiller med to keepere på benk i dag. På grunn av frafallet til både Øyvind og Felix i siste liten, fikk Sondre Sødergren muligheten til å reise med laget. Førstekeeper Grzegorz Flasza er forøvrig tilbake fra start.

MULTIMEDIA

STREAM KAMPEN HER! 

LYTT TIL KAMPEN HER! 

Du kan også følge med på våre kanaler i sosiale medier for oppdateringer fra kampen.

  • Instagram: @altaif_fotball
  • Facebook:/altaiffotball
  • Twitter: @AltaIF_Fotball

Om du ser kampen digitalt og likevel ønsker å støtte klubben,
kan du sende oss en vipps til #119088