Din guide til Altasparket

Hovedstyret

Vi er så vanVITTIG imponert og takknemlige for mottakelsene og engasjementet rundt kampanjen Altasparket. Turglade Altaværinger bidrar enormt, og her kommer en liten guide som vi håper kan være til hjelp før du legger ut på tur. 

Du står selvfølgelig fritt til å legge opp en egen rute eller strategi, men her kommer litt utfyllende informasjon om turmålene, hvor skiltene står og hva du kan oppleve. Etter at du har scannet QR-koden, vil du bli «låst» fra den posten en gitt tidsperiode, men da passer det fint at de neste turmålene er lett tilgjengelig for flere registreringer.

Alta Idrettspark: Kanskje den mest tilgjengelige? Posten står ved starten av Frisbeegolfbanen, rett ved siden av lekeparken. Denne er lett tilgjengelig både til fots, eller på to/fire hjul. Her finner du masse flotte aktiviteter for små og store, så sett gjerne av litt tid. Pass deg for flyvende frisbeer!

Trappa i hoppbakken: Kanskje den som gir mest puls? Det kommer nok litt an på hvilken rute du velger. Om du vil besøke denne posten fra Aronnes, så kan du parkere ved den store parkeringsplassen ved hoppbakken, og ta alle stegene opp til toppen. Husk litt vann i flaska, nyt utsikten og gi deg selv et klapp på skuldra. PS: Om du vil være litt taktisk – besøk posten fra turstien på vei til Sandfallet. Sving av når du kommer til hoppbakken. Det er helt fair!

Tuppen av Sandfallet: En perfekt liten tur med fantastisk utsikt. Her kan du velge mange forskjellige ruter. Den klassiske er kanskje å parkere ved Sandfallet ungdomsskole, og deretter følge stien helt ut til tuppen. Alternativt kan du gå opp fra Elvebakken. Uansett vei, nytt den friske lufta og kos deg med utsikten.

Lathari: Hvem trenger Granka når vi har Lathari? Denne posten finner du ved parkeringsplassen når du ankommer. Ta en romantisk stroll på stranda, eller hiv deg i det friske vannet. Her er det også noen flotte turstier om du ønsker å se litt mer av området. Husk å ta med håndduk og badetøy!

Saga – På tur til Skogvannet: For noen, rett side av brua;) Denne posten finner du helt i starten av turstien som leder deg både til Skogvannet, NIL-toppen eller Borras Vestre. Om du ankommer området i bil, kan du parkere ved Olavbakken. Denne har egentlig det meste. Topper, bading og vakker natur.

Gakorivannet: En perle av en badeplass. Du finner posten ved ankomst til vannet. Med bil kan du kjøre til Bjørnemyra i Hjemmeluft, parkere innerst i veien, også følger du stien til BUL-løypa. Følg deretter skiltene opp til Gakorivannet. Hvis du ønsker å gå litt lengre, så kan du parkere ved Coop-banen i Bossekop, og følge BUL-løypa, helt til skiltet som viser deg veien til Gakorivannet. Tør du hoppe fra brygga? Kos deg med et forfriskende bad!

Kvenvik: En skjult pærle? Parker ved golfbanen og gå ned til vannet. Følg stien utover til høyre langs vannet, så finner du posten. Ryktene sier også at golfspillerne med vilje slår ballen litt for langt ved hull 8, da kommer man bort imot rett på skiltet med QR-koden. Sett gjerne av litt tid, og er du skikkelig i turmodus så kan du gå til Storvannet.

Vi håper selvfølgelig at flere vil være med, og da var det ekstra gøy å se denne gjengen legge en treningsrunde til Sandfallet for å bidra til innsamlingen!

Vil du vite mer om kampanjen Altasparket og den historiske tildelingen fra SpareBank 1 Nord-Norge? Besøk gjerne Altasparket.no. Her kan du også følge utviklingen på innsamlingen LIVE.

Om du vil dele turopplevelsen med verden – bruk gjerne taggen #altaparken. Kos deg på tur, og tusen takk for at du bidrar 🙂