– fantastisk spiller og lagkamerat

Fotball

Dag Andreas har vært en sentral spiller i klubben gjennom en årrekke, men nå venter spill i Hammerfest i 2023. 

Vi må helt tilbake til 2010 da han fikk sin offisielle debut mot Strømmen i Finnmarkshallen, i det som da het Adeccoligaen, og siden da har hatt bidratt til mange gode øyeblikk for klubben. Undertegnende husker spesielt godt 2-0 scoringen mot tippeligalaget Hønefoss som sikret seier, og bidro til at klubben avanserte til 4. runde i cupen i 2013. Den sesongen endte som kjent også med opprykk til 1. divisjon.

Med sin tekniske brillianse, sterke treningsdedikasjon og fotballforståelse har Dag Andreas løst nær sagt alle roller på banen som ulike trenere har utfordret han på. Venstrekant- og back, spiss, indreløper og sentralt midtbane, bring it on. Selv har han nok trivdes aller best i rollen som ballfordeler på midtbanen, der han har tilført laget ro og kontroll med ballen.

En fantastisk fotballspiller, men enda bedre kamerat!  – Felix Jacobsen

Med sitt gode humør og lune humor har han vært en viktig bidragsyter for den gode garderobekulturen i laget, og mange nåværende og tidligere lagkamerater vil nok stemme i at Balto er en medspiller det er lett å bli glad i.

I tillegg til å bidra som spiller har han gjort en super jobb som trener i klubbens alderbestemte avdeling. Med et godt blikk for spillet og med sin pedagogiske tilnærming har han tatt trenerutdannelse, og hvem vet? Kanskje er det en rolle vi kommer å se han igjen i etter fotballskoene er lagt på hylla?

Før den tid venter uansett masse fotballspill, og vi er sikker på at han kommer til å bidra sterkt for Hammerfest i allnorsk fotball i 3. divisjon.

Den siste offisielle kampen for klubben spilte han høsten 2022 mot Bærum, og på samme måte som Zinedine Zidane avsluttet sin karriere for Frankrike i VM 2006, ble Balto utvist for helt på tampen av kampen. Ikke for skalling, men en professional foul. Definitivt ingen drømmeavslutning på spill i klubben, men med hele 209 kamper for Alta IF er han en mann som fortjener sin plass i klubbens adelskalender, og mer til.

Vi ønsker også å nevne mamma Elin og pappa Thoralf, og ikke minst Bård Vegard som alle har vært gode støttespillere og bidragsytere for klubben.

Tusen takk for innsatsen Dag Andreas, og lykke til videre. Vi håper å se deg tilbake en gang i fremtiden!