Avlyser Altaturneringa: – Skuffende, men vi var forberedt på det

Håndball

.

Denne saken er hentet i sin helhet fra vår samarbeidspartner Mediehuset Altaposten.
Som følger av de nye retningslinjene for gjennomføring av kamper og turneringer, og de dårlige fremtidsutsiktene for at det åpner opp i februar, ser vi dessverre ikke en annen løsning enn at Altaturneringa i håndball avlyses for 2021.

Nå forteller kontorleder Lars Gaute Skorpen i Alta IF Håndball at man ikke får til dette heller.
– Dessverre så er turneringa avlyst. Den skulle vært arrangert om tre uker, men nå er alt av kampaktiviteter stengt i to uker. Selv om det åpnes for å spille kamper om to uker, så ville det vært for kort tid for oss til å hive oss rundt og arrangere noe så stort, forklarer en skuffet Skorpen til Mediehuset Altaposten.

Ikke uventet
Alta IF har vært i dialog med Norges Håndballforbund, region nord, og de er ifølge han enig i at det er riktig å avlyse.
– Slik de og vi ser det hadde vi egentlig ikke noe valg.

– Hva tenker du om at det ble slik?

– Det var i grunn forventet. Vi gikk ut tidlig i januar og sa at dette uansett ikke ville bli et arrangement lik det som har vært tidligere – da vi ikke ville latt tilreisende lag komme. Håpet var at vi skulle få til en intern turnering for de minste.

– Dere kunne ikke flyttet på den?

– Denne blir avlyst. 1.-4. klassingene går vanligvis over til langrenn etter turneringa. Håndballen er ferdig for deres del. Men si at det går bedre framover, for eksempel mot slutten av mars, da kan det bli aktuelt at vi lager en alternativ turnering for de fra 5. klasse til 16 år. Det må være forsvarlig, smittevernmessig sett, så vi snakker «i beste fall». Vi vil jo at ungene skal få spille håndball, sier Skorpen avslutningsvis