AltaSki24, 8.-9.april 2022

Langrenn

Alta IF har den glede å offentliggjøre at vi 8.-9.april 2022 vil arrangere 24-timersløp på Kaiskuru skistadion, med målsetting om å sette verdensrekord på antall kilometer på ett døgn! Løypen vil være på ca. 600 meter. AltaSki24 vil også ha tilpassede løpstider for alle aldersgrupper, som får gå i et parallellspor til 24-timersløpet!

Det har vært mange store prestasjoner i skiløypene i Alta, men dette blir en herlig fysisk og mental utfordring! Og ikke minst blir det veldig publikumsvennlig når hele løypa vil være inne på stadion!

Hele løpet vil bli sendt direkte på IFinnmark.no. Redaktør Stian Eliassen sier han tente på ideene umiddelbart. Dette blir et unikt renn, både fysisk og mentalt. Vi skal være tett på løpet fra start til mål, og holde seerne oppdatert med løpende resultatservice. Det er også fantastisk at de unge løperne får gå i et parallelt spor som de som skal gå 24 timer. Dette blir rått, sier Eliassen.

For deltakerne blir det gratis matservering gjennom hele løpet, og de får også tilgang til gratis smøreservice på skiene. Allerede torsdag kveld vil det være presentasjon av løperne i Alta sentrum, og også de unge løperne skal opp på scenen for å få sitt startnummer, som alle får beholde til odel og eie som et minne om sin deltakelse i Altaski24!

Mange bidragsytere
For å arrangere skirenn i Alta er vi helt avhengig av den enorme jobben som Alta kommune og deres løypekjørere gjør. Per Erik Bjørnstad som er leder for miljø, park og idrett i Alta kommune sier at de skal gjøre alt som er mulig for å få satt en løype som er skapt for å sette rekorder! – Her må det trolig både salting og vanning til i løpet av de 24 timene. Vi må også ha trase med reservespor til 24-timers løperne slik at vi får re-preparert underveis i løpet. En spennende oppgave som vi gleder oss til å gå i gang med, sier Bjørnstad!

Med gode forhold og en tilpasset løypeprofil har Alta IF en drøm om å ta den gjeldende offisielle verdensrekorden på 24 timer som er på 472 km, satt av Hans Mäenpää i Levi i 2018. Alta IF sin kjente løper Daniel Strand, som ble nr.3 i Nordenskiöldsloppet over 220 km i 2021, storgleder seg til å gå 24 timer på hjemmebane! – Dette kommer til å bli en opplevelse for livet, og kommer til å være en flott motivasjon for mange ivrige skiløpere framover. Det er flott at Alta IF også legger opp til at de yngre løperne skal få være med på denne skifesten, gjennom egne løp i egne spor for disse, tett på oss som skal gå 24 timer, sier Daniel Strand!

Thon hotell vil legge til rette for både presentasjon av løperne og inspirasjonslunsj for samarbeidspartnerne. I tillegg er det på dette hotellet alle tilreisende utøvere og ledere får tilbud om innkvartering. Direktør Lana Stock forteller at hotellet umiddelbart kjente at dette blir unikt – og da er det en selvfølge for oss på Thon i Alta å være med. – Vi skal legge ta imot løpere og ledere med vår alltid gode gjestfrihet, og vi er stolt over å samarbeide med Alta IF Langrenn. Dette blir råkuult, sier direktøren!

God dekning av løpet
Frikant Mediedesign har utarbeidet logoen til løpet, og vil også utvikle en egen hjemmeside som er oppe før nyttår. Daglig leder Frank Rune Isaksen forteller at de gleder seg stor til AltaSki24. – Vi er stolt over å få være med å utvikle dette helt nye konseptet i Alta. Vi skal være sterkt tilstede under løpet og lover å levere både bilder og videoer av denne flotte skifesten, sier en entusiastisk Isaksen!

Det vil være et tett program hele uken i forkant av Alta Ski24, og den foreløpige planen ser slik ut:
Tirsdag 5.april kl.09.00-14.00 Skoler i Alta inviteres til skidag i regi av Alta IF Langrenn. Onsdag 6.april kl.19.00 Skicup for alle idrettslag i Alta i Kaiskuru i Ski24-løypa Torsdag 7.april kl.12.00 Inspirasjonslunsj for samarbeidspartnere til AltaSki 24 med foredrag Torsdag 7.april kl.18.00 Skifest/Løperpresentasjon på Alta Sentrum Fredag 8.april kl.15.00: Start Alta Ski 24 Lørdag 9.april kl.15.00: Målgang Alta Ski 24

AltaSki24 vil bestå av følgende renn:

  • 24 timer: Seniorer
  • 10 timer: 17 år og eldre
  • 6 timer: 15 år og eldre
  • 4 timer: 13-16 år
  • 2 timer: 11-14 år

Dersom media eller andre har spørsmål kan dere kontakte rennleder for AltaSki24, Roger Finjord, på mob.91317676 eller roger.finjord@fotball.no

Last ned pressemeldingen her: Pressemelding AltaSki24 8.-9.april 2022.