Altarennet med fokus på mat og drikke

Langrenn

I helgen som var ble Altarennet 2020 gjennomført, med hundrevis av skiglade barn og unge på startstreken. For at alle skal kunne kose seg med noe å spise har vi denne gang hatt ekstra fokus på trygg Mat for alle – også de med allergi og intoleranse.

Under Altarennet 2020 har vi hatt fokus på å få med oss mange nye skiløpere for å jobbe med rekruttering til en flott utendørsaktivitet som vi selv er så glad i. Barnerenn over to dager i artig løype på stadion med lek, premier og kos i gymsalen etterpå.

På rennets første dag deltok over 50 barn i alderen 0 til 7. I tillegg deltok omlag 100 barn, ungdom og voksne på sonerenn, SNN-cup og sprintrenn. Magisk stemning!

Skiglede og Mat for alle!
Stiftelsen Dam har gitt midler til et Mat for alle prosjekt og i dag var de i Kaiskuru og fikk se hvordan vi i langrennsgruppa har jobbet sammen med Astma og allergiforbundet og MerkMaten for å bli bedre på å tilrettelegge i vår kafè.

Hanne Rosenberg fra hovedstyret i Alta IF sier dette om møtet:
– Det var ett godt og nyttig møte og flott å se det arbeidet som legges ned av frivillige i langrennsgruppa hva angår å legge til rette for «mat for alle»! Godt utvalg i allergivennlig mat og god merking! De besøkende lot seg også imponere av arbeidet til Alta IF, MerkMaten og Astma og allergiforbundet!! Masse kred til de som jobber med maten og kafeen.

Uten mat og drikke duger helten ikke, men uten løyper, startere, tidtaking, rennkontor, speaker, saft i mål og voksne som heier på alle ville det ikke blitt så sultne skiløpere.

Tusen takk til hver og en for deres innsats før, under og etter helga. Uten dere blir det ikke noe arrangement!

På bildet ser dere (f.v) Regionsekretær Ann-Kari Isaken fra Astma og allergiforbundet, styremedlem Hanne Rosenberg hovedtyret i Alta IF, Generalsekretær Hans Christian Lillehagen fra Stiftelsen Dam, daglig leder Marit Barbo i MerkMaten, kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten fra Stiftelsen Dam, og leder i Alta IF Langrenn, Roger Finjord