Alta IF prøvde seg på ung landslagsspiller

Håndball
Da Markus Foslund Niva (21) signaliserte klubbytte tok det ikke lang tid før Rune Skaufel var på tråden.

Markus Foslund Niva har spilt håndball i Bækkelaget siden han var åtte år gammel. Tidligere i år ble det klart at den unge kantspilleren med 18 kamper på yngre landslag ikke kom til å fortsette i klubben, og da reagerte Alta IF-trener Rune Skaufel kjapt. Han snakket med sportslig utvalg og styret i håndballgruppa, og fikk grønt lys til å ringe Foslund Niva og tilby han kontrakt.

– Det er klart at vi måtte ta kontakt når muligheten bød seg. Vi så at Bækkelaget la ut en melding om at Markus ikke ville forlenge kontrakten, og han uttalte at han ikke visste hvor han ville fortsette karrieren. Etter en kjapp prat med sportslig leder og styret gikk jeg i dialog med Markus om en mulig overgang til Alta IF. Selv om han er oppvokst i Oslo tilbrakte han sitt første leveår i Alta, og han sier jo selv at han anser seg for å være altaværing. Han har blant annet trent med oss, og ikke minst møtt oss i kamp flere ganger. Jeg måtte gjøre et forsøk, sier en smilende Rune Skaufel til A-sporten.

Valgte toppklubb i eliteserien

Alta IF lyktes imidlertid ikke med sitt offensive fremstøt. Den keivhendte 21-åringen, som er sønn av altaværingene Marius og Eva Foslund Niva, bestemte seg tidligere denne måneden for å signere en ettårskontrakt med Drammen Håndballklubb, som trenes av ikke helt ukjente Kristian Kjelling. Men høyrekanten bekrefter at han var i samtaler med Alta IF.

Les resten av saken på Altaposten.