Alta IF møter Tromsø IL i cupen

Fotball

SØNDAG 1. AUGUST kommer eliteserielaget Tromsø IL på besøk til SmartDok Arena for et oppgjør i 2. runde i cupen. Som alltid når TIL er på besøk, forventer vi en fullsatt hall, og etter halvannet år med smitteverntiltak og sterkt begrenset kapasitet i SmartDok Arena, kan vi endelig doble kapasiteten og vel så det. Her er litt praktisk informasjon. 

Nettopp Alta IF mot Tromsø har vært en naturlig gjenganger i cupens tidligere runder opp igjennom årene, og oppgjørene mot Tromsø IL byr alltid på spennende kamper. Vi kan nevne oppgjøret i 1991, som endte med straffekonkurranse, 34 straffer og et bortelag som endte opp med å ikke rekke flyet hjem. Eller 2005, da en pur ung Tore Reginiussen sikret avansement for hjemmelaget i det 118. spilleminutt, og avansement for Alta IF. I 2011 holdt det med et kanonskudd helt utenom det vanlige fra Aleksandar Vasilev, og avansement Alta IF.

Sist vi møtte «Gutan» var i 2018. Etter to skuffende resultater i serien valgte TIL-trener Simo Valakari å stille med sitt beste tilgjengelige mannskap. Det virket ikke å hjelpe all verden, og en kamp hvor gjestene – med Morten Gamst Pedersen på laget, dominerte – måtte man ut i ekstraomganger, nok en gang. Godt hjulpet av et rødt kort til Alta, klarte bortelagets Mushaga Bakenga å sikre gjestenes avansement.

Nå ser vi fram til nok et spennende cupoppgjør, og er mer enn klare til å smelle av en cupbombe i SmartDok Arena.

Men før det, og for å virkelig sette «kampen om Nord-Norge» på spissen, skal først Tromsdalen UIL nedkjempes i morgen, onsdag.

Publikumsinformasjon – cupoppgjør mot TIL

For å kunne ta i mot flere publikummere, deler vi inn publikum i tre kohorter – alle med hver sin inngang. Når du kjøper billett, ber vi deg være oppmerksom på hvilken tribune du skal sitte på.

Hovedtribune

Hallens hovedtribune, med inngang på hallens hovedinngang. Publikum som skal sitte på hovedtribunen vil ha et kampbesøk som normalt.

Tribune B

Dette er tribunen på motsatt langside fra hovedtribunen, nærmest hjemmelagets benk. Her finner man blant annet Steinberget supporterklubb. Publikum på denne tribunen benytter seg av inngang på motsatt side av hallen som hovedinngangen (nærmest Brannstasjonen).

Tribune C

Denne tribunen setter vi opp for anledningen, og vil også være på motsatt langside fra Hovedtribunen. Her inviteres bortelagets supportere til å samle seg. Publikum på denne tribunen bes benytte seg av inngang på samme kortside som Hovedinngangen, men på motsatt ende (mot Alta Ungdomsskole / Altahallen).