Alta IF – Kvik Halden: Les deg opp her!

Fotball

I dag vil vi for alvor vist hva våre gutter er laget av, når en av opprykksfavorittene i Kvik Halden kommer på besøk til et utsolgt Finnmarkshallen. Med unntak av et begredelig 1-5 tap hjemme mot nabo Fredrikstad, har Kvik vunnet alle sine øvrige kamper til nå, og befinner seg ett fattig poeng bak oss på tabellen.

Kvik Halden er ikke et lag vi har hatt for vane å møte de siste årene, og forrige gang det skjedde var helt tilbake i 2015-sesongen. Og de som husker hjemmemøtet mot Kvik, husker nok et oppgjør litt utenom det vanlige.

Alta tok ledelsen ved midtstopper Mats Frede Hansen, men Kvik Halden kom sterkt tilbake utover i 1.omgang, og det var slett ikke ufortjent da de utlignet noen minutter før pause. Et nydelig frispark fra Bjørn Berglund ga 1-1. Tidlig i andre omgang tok gjestene ledelsen og da 12 minutter gjensto av kampen økte de til 3-1, etter det som ikke kan betegnes som noe annet enn en fryktelig tabbe av målvakt Maris Eltermanis.

Håvard Nome reduserte på straffespark tre minutter senere og Alta jaget utlikning i sluttminuttene. På overtid tok Alta-keeperen den lange veien opp på en dødball og stanget inn 3-3-målet som sikret ett poeng.

Bortekampen mot Kvik det året var lagt mindre lystig lesing for oss, og endte 3-1 i favør dagens gjester.

Joker i ermet
Den store snakkisen den siste uken har vært rundt spissituasjonen i klubben, etter at Brage Berg Pedersen, som har startet på topp for oss de siste fem kampene overraskende og plutselig forlot klubben til fordel for Øygarden i Obos-ligaen. Fredag ble det klart at Vegard Braaten har trent med klubben den siste uken, og tidligere i dag kunne vi informere om at han er klar for spill i gult og blått.

Og Vegard er faktisk så klar for spill, at han går rett inn og erstatter Brage på topp.

– Vegard har vært skarp på trening, og kommer inn med en rutine vi vil få nytte av i dag. Også håper vi at Pål Even kan komme inn å gjøre en jobb i løpet av kampen, sier hovedtrener Vidar Johnsen.

Med Braaten på topp, er det ikke å komme unna det faktum at dagens start 11’er har en snittalder på godt over 30 år.

– Vi har en gruppe som ja, er litt oppi årene. Men mange av dem har blødd for denne klubben i mange år, de elsker fremdeles å trene og spille fotball. Dette er gutter som er fra Alta og Finnmark, og for flere av dem er Alta IF klubben de hører hjemme i. Det må vi også huske sette pris på, sier Vidar om stallen som består av 80% Finnmarkinger. Hele 50% av dagens tropp er fra Alta.

– Vi er fullstendig klare over at et generasjonsskifte kommer, og vi jobber hver dag med å forberede oss på det. Det er flere spennende unggutter i klubben som tar steg og som nærmer seg en plass på laget, fortsetter han. Men akkurat i dag er det rutine som gjelder når topplaget Kvik Halden gjester hallen.

Småskadet
På dagens benk finner vi Niklas Antonsen, Dag Andreas Balto og Felix Jacobsen. Alle er klare for å bidra om det behøves, men spares fra start av hensyn til at de ikke har fått trent 100% de siste dagene.

I tillegg finner vi Trym Suhr-Stamnes, som tidligere denne uken kom på lån fra BUL ut sesongen.

MULTIMEDIA

DAGENS KAMPPROGRAM FINNER DU HER! 

STREAM KAMPEN HER! 

LYTT TIL KAMPEN HER! 

Du kan også følge med på våre kanaler i sosiale medier for oppdateringer fra kampen.

  • Instagram: @altaif_fotball
  • Facebook:/altaiffotball
  • Twitter: @AltaIF_Fotball

Om du ser kampen digitalt og likevel ønsker å støtte klubben,
kan du sende oss en vipps til #119088