Alta IF er G19 Finnmarksmestere

Fotball

SAKSET FRA ALTAPOSTEN: De to siste helgene har finnmarksmesterskapet for G19-lag blitt arrangert i Karasjok. Med flere spillere fra A-lagsstallen var Alta IF favoritter, og gjengen fra Nordlysbyen innfridde.

I første kamp mot Kirkenes ble det 5-0-seier etter scoringer av Tom Emaus (2), Jørgen Brandser Hammari (2) og Marco Mauno Johannessen.

– Vår helt klart beste kamp av de tre. Vi stod taktisk bra på banen og gjorde de tingene vi ønsket å gjøre, og resultatet er en konsekvens av det. Synd at vi kun spilte to ganger 20 minutter,sa trener Mate Duilo etter den første turneringshelgen. 

Deretter slo de Nordlys 3-0 (Emaus 2, Brandser Hammari) og PIL/Honningsvåg 3-0 (Emaus 2, Brandser Hammari). Dermed lå Alta IF-guttene godt an etter første kamphelg.

Sist lørdag skulle det hele avgjøres, og i første kamp vant guttene våre 4-1 mot HIF/Stein etter scoringer av Emil Pedersen Winther (2), Ola Ek Mannsverk og Natnael Berhane Kidane.

Da hadde det lite å si at BUL klarte 4-4 i siste kamp, der Johannes Johansen-Rolland, Tom Emaus, Ola Ek Mannsverk og Tobias Vonheim Norbye scoret våre mål. Peder Brekke (2) og Trym Suhr-Stamnes, som begge har hospitert med Alta IFs herrelag i vår og sommer scorte for BUL. Simon Sommerli puttet det siste for bossekopingene.

Alta IF vant G19-mesterskapet tre poeng foran PIL/Honningsvåg. Deretter fulgte Nordlys, BUL, Kirkenes og HIF/Stein.

– Først og fremst er vi glade for at guttene endelig kunne spille kamper igjen, etter den lange pausen. Det var spennende å se hvordan de ville respondere, sa Mate etter at mesterskapet var i boks.

– Vi er glade for at vi vant turneringen, men også måten vi vant på. Guttene gjorde oppgavene de hadde fått og spilte på måten vi ønsket. Det er også ting vi ønsker å rette på, men det forventet vi. Jeg er også glad for at vi er effektive igjennom hele turneringen, og scorer 19 mål på fem kamper, avslutter han.

Alta IFs angrepsspiller Tom Emaus ble finnmarksmesterskapets toppscorer med syv nettkjenninger.

Den kommende helgen reiser G19-laget (Alta 2) til Tromsø for å spille treningskamper.

  • Lørdag kl 17:00, vs Hamna
  • Søndag kl 13:00, vs Tromsdalen

Foto: Finnmark Fotballkrets