Nå hovedtrener til damelaget er klar!

Fotball

Det jobbes svært godt på jentesiden i fotballgruppen om dagen, og før jul ble det klart at Alta IF ønsker å øke satsingen på fotball på damesiden igjen, etter et par år med litt nedjustert satsing på seniornivå. Denne uken ble søket etter hovedtrener avsluttet da det ble klart at Vidar Lillegård igjen tar på seg oppgaven. 

– For meg er dette en svært attraktiv trenerstilling, og jeg gleder meg til å komme i gang, kan Vidar fortelle.

Vidar hadde en lignende rolle i perioden 2017-2018, og så opprinnelig ikke for seg at han skulle gjøre dette igjen. Men når det ikke utpekte seg noen klare kandidater, stod han klar til å ta jobben.

– Alta IF er en veldig viktig klubb for fotballen i Finnmark, og vi har masse bra kull i jentefotballen hos oss. Så det å sy sammen et lag fra de ulike kullene, ser jeg på som en veldig attraktiv oppgave, sier han og fortsetter. Vi vil ha et ungt lag, men det er viktig å gi disse unge spillerne seniorerfaring.

I all hovedsak vil det være spillere fra 2002-2003 kullene og oppover som vil være en del av seniorsatsingen. Samtidig vil et tett samarbeid med naboklubben BUL være viktig.

– Som breddeklub vil det alltid være noen spillere hos oss med ambisjoner innen fotballen og som ønsker å satse og fokusere der, mens det også vil være spillere som for eksempel bruker mye tid på andre idretter i tillegg til fotball. Vi må naturligvis finne plass til alle.

– Samtidig ønsker jeg å ha et tett samarbeid med Hula (Thomas Johannesson, tidligere A-lags assistenttrener i Alta IF, nå A-lagstrener for BULs damelag i 2. divisjon). Vi må være dynamiske i forhold til spillegruppene. Om vi ser at noen spillere trenger annen matching enn de får, må vi kunne tilby de det, fortsetter han.

Sesongoppkjøringen starter i dag, og Lillegård gleder seg til å komme i gang. At spillere over 20 år ikke får lov til å delta er uproblematisk, da hovedparten av troppen uansett er spillere under 20 år.

– Jeg vil være med å få dette i gang og trøkke til. Det er ingenting å vente på.