– Vi må være kreative

Håndball

I forrige uke ble Norges håndballforbund tvunget til å gjøre en del endringer foran årets sesong. Det planlagte cup-oppgjøret mot Nøtterøy ble avlyst, da cupen denne sesongen kun vil inneholde lag fra Eliteserien og 1. divisjon. Seriestart for 2. divisjon er også forskjøvet til 20. september, hvertfall i første omgang.

– Det er litt synd, men vi må bare forholde oss til det regjeringa og håndballforbundet bestemmer seg for. Det er lite annet vi kan gjøre. Disse cupkampene er velkommen kamptrening for oss, så det er kjedelig at det ikke blir kamp mot Nøtterøy. Guttene var motiverte og klare til å måle krefter mot et 1.-divisjonslag, kommenterer Alta IFs hovedtrener Rune Skaufel til Mediehuset Altaposten.

Forstatt énmeters avstand

Det ble åpnet opp for fullkontakt-trening for 2. divisjonslagene midtveis i juli, men denne ble trukket tilbake da smittetallene økte.

– Så lenge vi må forholde oss til énmetersregelen er det en utfordring å holde spillerne motiverte, men vi gjør så godt vi kan. Jeg er imponert over den positive innstillingen deres. Det gløder av dem på treningene, og det gjør at trøkket er så bra som det kan være under disse spesielle forholdene. Vi har likevel tatt grep og gått ned fra fem til tre fellesøkter i uka. I stedet trener de nå tre individuelle styrke- og kondisjonsøkter i tillegg til halløktene. Det er ingen enkel oppgave å holde det gående uke etter uke. Vi i trenerteamet må være kreative, fastslår Skaufel ovenfor Altaposten.

Håper på treningssamling i Bardufoss
– Først og fremst er vi veldig spent på hva regjeringa kommer frem til 1. september. Vi håper virkelig at det åpnes opp for fullkontakt på trening. Hvis det skjer skal vi bruke de neste ukene veldig godt. Det kommer til å bli noen heftige treningshelger, og vi har også vært i dialog med Bodø HK, Harstad HK og Tromsø HK om mulighetene for å gjennomføre en turneringshelg før alvoret starter. Selv om sesongoppkjøringen har vært alt annet enn normal har jeg har fortsatt tro på at det kan bli en bra sesong for våre gutter, sier han.