altaif.no   /   Hjem   /   Senior   /   Barn og ungdom   /   Partnere   /   Altaturneringen
altaturneringen

SPILLESYSTEM

I klassene G, H, V, W, X og Y får alle lag 5 kamper inkl. en kamp søndag. Resultatene blir ikke registret.
I klassene A, B, C, E, F, S, R, T og U spilles det innledende runder og sluttspill. Alle lag får minst 4 kamper forutsatt at alle motstandere møter. Dersom et lag ikke møter, benyttes NFF's kampreglement § 13-2 (3). I innledende runder benyttes vanlig poengberegning, dvs. 3 poeng for seier og 1 poeng for uavgjort. Har to eller flere lag lik poengsum bestemmes rekkefølgen av målforskjellen. Dersom denne er lik, går det lag foran som har scoret flest mål. For lag som fortsatt står likt, avgjør innbyrdes oppgjør. Står lagene fortsatt likt, foretas loddtrekning.


I sluttspillet benyttes cupspill, eventuelt med ekstraomganger og straffespark/loddtrekking. Ved uavgjort resultat benyttes forlenget spilletid 2 x 5 min. I ekstraomgangene brukes «golden goal», den som scorer vinner og kampen avbrytes.
Dersom ekstraomgangene ender uavgjort, avgjøres kampene i klassene A, B, E, S, R og T med straffesparkkonkurranse.
I klassene C, F og U vinner det laget som har flest cornere i ekstraomgangene. Se forøvrig Regler under punktet "Ved uavgjorte kamper i sluttspillet" dersom det fortsatt står likhet etter ekstraomganger.      

SPILLETID

KLASSE A og S: 2 x 25 min.
KLASSE B, C, E, R og T: 2 x 20 min.
KLASSE F, G, H, U, V, W, X og Y:
Alle kamper 2 x 12 min.

SLUTTSPILL

I klasser med flere enn tre avdelinger, vanligvis i klassene B, C og U, blir det kvartfinaler. I de klasser der det er minimum 8 lag eller flere, og der det tidligere har vært spilt plasseringsspill, blir det i 2011 avviklet et A- og et B-sluttspill.

 

Del på Facebook   Del på Twitter
Bildeserier
SISTE NYHETSSAKER
Arkiv