Storseier over Mjøndalen

Dato: 27.05.07 19:44

For første gang var den gamle storklubben Mjøndalen på besøk i Alta. Men Mjøndalen anno 2007 var sjanseløse mot et godt Alta-lag på Alta Idrettspark søndags ettermiddag. Seieren på 6-1 kunne vært større.

Bruntrøyene, for anledningen i hvitt, har en minneverdig historie både fra norsk toppserie og fra europeisk cupspill. Selv om det begynner å bli noen år siden klubbens storhetstid er det alltid noe spesiellt å møte gamle aristokrater som Mjøndalen. At flere lojale supportere hadde tatt den lange turen nordover for å støtte sitt lag gjorde at også rammen rundt kampen ble bra.

På banen tok Alta kommandoen fra start. Mjøndalen la seg lavt med hele laget og satset på kjappe overganger, noe de lyktes med til en viss grad i første omgang. Sjansene var det derimot Alta som produserte. Mjøndalen hadde et par redninger på strek og var heldige ved et par anledninger da Altas avslutninger ikke traff mellom stengene. Et par ganger var bortelaget farlig frampå uten at sjansene ble veldig store. Mjøndalens høyrekant skapte trøbbel ved noen tilfeller i første omgang, men ellers var det sjelden andre bruntrøyer evnet å true Altas forsvar.
Altas dominans på banen ga ikke resultater før det var gått 37 minutter da Jan-Tommy Haugli gjorde 1-0. 5 minutter senere økte Alta ledelsen til 2-0, denne gangen ved Ole Mathis Vesterheim Hættas første mål for a-laget. 2-0 var også pauseresultatet, noe som ga et greit bilde av kampen etter spill og sjanser.

I andre omgang viste Alta seg til tider fra sin aller beste side. Våres gutta rullet opp flere angrep og periodevis spilte de feiende fin angrepsfotball. Mjøndalen hadde store problemer å henge med i svingene og virket etterhvert slitne. Selv om Mjøndalen reduserte rett etter Martin Norbyes 3-0 mål i det 49.minutt, var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne til slutt. I denne perioden var publikum vitne til 4 mål på 6 minutter, hvorav tre av dem til Alta. Per Arne Østgård gjorde 4-1 etter 53 minutter, noe som nok var kampens vakreste mål. Pekka spilte vegg med Jan Tommy Haugli som på en delikat måte flikket ballen videre med hælen til Østgård som var iskald alene med keeper. 5-1 kom etter 55 minutter da Thomas Andersen rundet en utrusende Mjøndalen-keeper og scoret i tomt mål.
Selv om Alta etterhvert senket tempoet noe, dominerte de også resten av kampen. 6-1 målet gjorde Magnus Andersen etter 76 minutter, noe som betød at de seks målene ble scoret av seks forskjellige spillere.

Neste kamp for Alta er kommende torsdag mot Skarp i Tromsø. Sprint-Jeløy er neste motstander på Alta Idrettspark, søndag den 10.juni.

Alta - Mjøndalen 6-1 (2-0)

1-0 Jan Tommy Haugli (37)

2-0 Ole Mathis V. Hætta (43)

3-0 Martin Norbye (49)