Alta I.F - 80 år.

Skrevet av: Jan Egil Brekke         Dato: 22.05.07 17:55

En vårkveld 29.mai 1927 ble vår kjære klubb formelt stiftet. Det første navnet var dog Elvebakken Idrettslag.

Denne kvelden for snart 80 år siden kom noen unggutter sammen på rommet til Håkon K. Bruun på Altagård. Håkon Bruun, som på den tiden tjenestegjorde som sersjant i Alta bataljon, ble lagets første formann. Gunnar Svendsen ble valgt til sekretær. De øvrige i styret var skiferarbeiderne Georg Suhr, Wilhelm Simonsen og Johan Anton Helgesen. I 1931 skiftet navnet til Alta I.L. Siden 10. juni 1946 har klubbens navn vært Alta I.F.

Klubben har ikke lagt planer om feiring, men på tirsdag 29.mai vil det være kake nede på kontoret på Aronnes. Alle som vil, og har anledning inviteres til et kakestykke, en kopp kaffe og en fotballprat.