Rekruttlaget seiret igjen

Dato: 19.05.07 20:33

På lørdags formiddag vant Alta 2 en meget fortjent seier over Båtsfjord på hjemmebane. Kampen endte 2-1 etter en meget god 1.omgang og en mer kaotisk 2.omgang.

Kun Kurt Anti Halvorsen var representert fra a-laget denne gangen, noe som gjorde at lørdagens Rekruttlag sannsynligvis er blant de yngste som har representert Alta i seniorfotball. Men i 1.omgang beviste ungguttene at alderen ikke hemmet dem i det hele tatt, og leverte i stedet årsbeste. Kampen var bare 2 minutter gammel da Ørjan Søraa ble spilt igjennom alene med keeper. Ørjan fyrte av fra 20 meter og ballen suste inn oppe i vinkelen. Etter den gode starten rullet Alta opp med angrep etter angrep. Ballen smalt i tverrligger ved en anledning og store målsjanser ble sløset bort. Uttellingen kom ikke før etter 32 minutter da Daniel Reginiussen (Tore, Christian og Mads sitt søskenbarn) fikk bra treff på et skudd fra ca 16 meter. Ballen gikk over Båtsfjordkeeperen og i mål. 1.omgang tilhørte Alta men i omgangens siste spark på ballen klarte Båtsfjord å redusere på retur fra keeper-debutant Steffen Johansen. Returen kom etter en kjemperedning av Steffen som gjorde en god kamp.

Kampbildet ble noe annerledes i 2.omgang. Båtsfjord ble liggende med mange spillere høyt oppe på banen og begynte å slå lange baller mot Alta-forsvaret. Dette resulterte i mange dueller og gjorde det vanskelig for forsvarspillerne å spille seg ut. I de 25 første minuttene av omgangen hadde Båtsfjord periodevis et stort press mot Alta, og de produserte også noen farlige sjanser i denne perioden. Alta på sin side hadde flere gode overganger som kunne resultert i mål, men presisjonen var i denne perioden for dårlig.
Etterhvert spilte Alta seg inn i kampen igjen og i det siste kvarteret brente de noen store målsjanser som burde ha punktert kampen. I stedet ble det uhyre spennende i sluttminuttene da Båtsfjord kjempet seg til et par store sjanser som kunne ha sikret dem poeng. Heldigvis kunne Alta 2 juble for seier for andre gang denne sesongen, totalt sett en meget fortjent seier.

Neste kamp for Alta 2 i 3.divisjon er søndag den 3.juni mot Norild, denne kampen forventes å bli spilt på Aronnes kunstgress.