Endelig seier i 3.divisjon

Dato: 16.05.07 21:44

Endelig gikk marginene til fordel for Alta 2 i 3.divisjon. A-lagets Arle Ivar Ring scoret begge målene i 2-1 seieren over Tverrelvdalen IL.

Etter å ha spilt jevnt både mot Sørøy Glimt og Kirkenes hvor begge kampene endte med 2-3 tap, kunne et ungt Rekruttlag juble over seier onsdags kveld over sine lokale rivaler Tverrelvdalen. Igjen stilte Alta 2 med et rent junior lag. Fra a-laget spilte Christian Reginiussen, Arle Ivar Ring, Said Nordnes og Kurt Anti Halvorsen.

De 20 første minuttene av kveldens lokaloppgjør var jevnspilt. Alta fikk først hull på byllen da Christian Reginiussen ble lagt ned innenfor 16 meteren og Arle Ivar Ring ekspederte straffesparket i mål etter 9 minutter. Tverrelvdalens Tom Helge Thomassen utlignet etter ca. 20 minutter på et vakkert frispark. Etter dette tok Alta mer og mer over initiativet i kampen. I de ti siste minuttene presset våres gutta på for ledermålet uten å få uttelling. Tverrelvdalens spillere virket slitne men klarte å holde unna Alta-presset. 1-1 var pauseresultatet.

I andre omgang hadde Tverrelvdalen lagt om spillet sitt fra første omgang. De la seg lavere med laget sitt, noe som gjorde at Alta 2 fikk lite rom i sitt offensive spill. Kampen sto lenge og bikket i denne omgangen. Etterhvert fikk Tverrelvdalen et visst initiativ og i en periode presset de på for ledermålet. I denne perioden reddet Rekruttlagets back Eirik Flage Karlsen på streken etter Tverrelvdalens største målsjanse. Ungguttene holdt unna og kjempet seg inn i kampen igjen. Begge lag ville vinne dette oppgjøret og gjorde sitt beste for å avgjøre når kampen nærmet seg slutten. I sluttminuttene fikk Alta 2 et frispark fra 17-18 meter. Arle Ivar Ring plasserte frisparket i mål, utagbart for keeper. Tverrelvdalen gjorde noen spede forsøk på å utligne på overtid uten å lykkes, og Alta 2 kunne gå seirende ut av lokaloppgjøret.

Førstkommende lørdag møter Rekruttlaget Båtsfjord på hjemmebane. Kampen går i Finnmarkshallen klokken 12. Men før den tid skal juniorene på Rekruttlaget slå seg sammen med bl.a. a-laget og representere Alta IF i 17.maitoget.