Rekruttlaget tapte mot Kirkenes

Dato: 12.05.07 16:24

Rekruttlaget ga Kirkenes kamp til døra i lørdagens 3.divisjonoppgjør i Finnmarkshallen. Men på tross av å ha ledet kampen både 1-0 og 2-1 ble det et litt surt 2-3 tap for våres gutta.

Det var et rent juniorlag som på lørdag formiddag tok i mot en av favorittene i 3.divisjon. Det unge laget gikk respektløst til verket og var meget gode de første 20-25 minuttene av kampen. I denne perioden kunne Alta med litt hell gjort flere mål enn det ene som Christian Reginiussen scoret etter 11 minutter. I stedet kom Kirkenes gradvis mer med i kampen og på slutten av omgangen styrte KIF kampen fullstendig, men uten å spille seg til de store sjansene. To minutter på overtid i 1.omgang utlignet Kirkenes på en litt heldig måte. Et skudd fra en Kirkenes-spiller ble blokkert av en forsvarer og gikk i en bue over en sjanseløs keeper. Dermed stod det 1-1 til pause, greit etter spill og sjanser.

I andre omgang forventet nok de fleste tilskuerne at Kirkenes skulle styre inn til en enkel seier, men Altas juniorer gikk ikke med på det. I stedet kjempet de seg inn i kampen og produserte etterhvert endel gode sjanser. Etter 54 minutter ble Øyvind Veseth Olsen spilt gjennom alene med keeper og unggutten gjorde ingen feil, 2-1 til Alta 2. Desverre holdt ledelsen kun i fem minutter, igjen utlignet Kirkenes på et noe passivt forsvar. Resten av kampen var jevnspilt og sto og bikket lenge. Etter 77 minutter tok Kirkenes ledelsen for første gang i kampen da en uheldig Altaspiller stusset ballen i eget mål. Rekruttene ga ikke opp og burde ha fått uttelling på et par store muligheter på slutten av kampen. Men igjen måtte ungguttene gå av banen med tap etter en jevnspilt kamp. Kampen var totalt sett jevnspilt, men desverre bikket den til fordel for Kirkenes denne gangen.

Trener Bjørn Edvinsen er fornøyd med at laget spiller jevnt med et godt lag som Kirkenes. Men han er ikke helt fornøyd med at laget gjør for mange personlige feil som resulterer i målsjanser for KIF. "-Kall det gjerne juniorfeil" sier Edvinsen til altaif.no med et smil om munnen.

Neste kamp for Rekruttlaget er på 16.mai mot Tverrelvdalen på bortebane. Spillemessig har Alta 2 hengt med i 3.divisjon så langt, forhåpentligvis kan ungguttene etterhvert få uttelling i poeng også.