Jan Egil senket Drøbak/Frogn

Dato: 06.05.07 19:05

I noe som må ha vært en rekordtidlig gressbanekamp på Alta Idrettspark hadde Alta få problemer med å sikre seg tre poeng. I 3-1 seieren scoret Jan Egil Brekke alle målene for Alta IF.

Mange Alta-patrioter var nok skeptiske da de våknet i dag tidlig til sludd/snøvær og et tynt hvitt teppe på bakken. Heldigvis klarnet været opp og det ble etterhvert solskinn og 7-8 varmegrader, noe som heldigvis var nok til at gressmatten tørket såpass at det var forsvarlig å gjennomføre en 90 minutters fotballkamp på banen. Alta IF kan berolige alle våre supportere med at banen berget seg bra, og til neste hjemmekamp om tre uker skal nok banen være fullt brukbar for 2.divisjonspill.

Selv om matta ikke var ideell for toppfotball var den god nok til at Alta-guttene periodevis kunne spille ut et frustrert bortelag. I løpet av kampens første 20 minutter ledet våres gutta 8-0 på cornerstatistikken og de hadde produsert sjanser på løpende bånd. Drøbak/Frogn klarte å ri av stormen og spilte seg mer inn i kampen de 15 siste minuttene av omgangen. Alta sluttet en periode å bruke midtbanen sin og tillot dermed at bortelaget kunne bryte oppspill og komme på overganger. Bortelagets første målsjanse resulterte i baklengsmål for Alta etter 34 minutter. Heldigvis maktet Alta og Jan Egil Brekke å utligne på omgangens siste spark på ballen.

I andre omgang åpnet Alta på samme vis som de åpnet første omgang med et stormløp mot gjestene. Men denne gangen klarte de å omgjøre noen av sjansene til mål. Martin Norbye løp rundt en svimmel Drøbak/Frogn-back før han slo ballen inn til Brekke som var iskald foran mål, 2-1. Etter 55 minutter ble Andreas Pettersen lagt i bakken på en corner og Brekke fikk muligheten fra straffemerket. Også denne gangen var han iskald og dermed sto det nå 3-1. Resten av omgangen hadde Alta full kontroll på bortelaget. Med litt hell kunne seieren blitt større, men tre poeng i første hjemmekamp på gresset på Alta Idrettspark var det viktigste i dag, samtidig som over 400 tilskuere fikk overvære en underholdende kamp av to opprykkskandidater.