Tap i seriepremieren i 3.divisjon

Dato: 29.04.07 17:44

Rekruttlaget fikk en tøff serieåpning på bortebane i snøvær og kuling mot Sørøy Glimt. Etter en jevn kamp vant guttene fra havet med 3-2 over våres gutta.

Årets rekruttlag er sannsynligvis det yngste Alta IF noensinne har stilt i 3.divisjon. I treningskampene i vinter har de bevist at de kan yppe seg mot de aller fleste i avdelingen. Helgens motstander Sørøy Glimt blir av de fleste ekspertene tippet som en medaljekandidat i 3.divisjon avdeling 24. Men i snøfokken på Sørøya bet Alta 2 godt i fra seg.

Trener for Alta 2 Bjørn Edvinsen sier til altaif.no at guttene spilte med høye skuldre i det som var for de fleste debuten i 3.divisjon. Spillerne gjorde en del unødvendige feil kampen igjennom og et par av disse resulterte også i baklengsmål. Det positive er at rekruttlaget spilte en nokså jevn kamp mot en av medaljekandidatene. Motstanderne bestod av rutinerte spillere med erfaring fra både Alta, BUL og HFK, i kontrast til det unge rekruttlaget. Fra a-laget hadde rekruttene med seg Christian Reginiussen, Arle Ivar Ring og Kurt Anti Halvorsen, noe som betød at det var et rent juniorlag som fikk bryne seg mot voksne karer fra Sørøya. Pga at a-laget og Rekruttlaget har kun to keepere på deling betød det at i lørdagens kamp måtte Alta 2 ta i bruk en av sine utespillere i mål. En småskadet Lasse Sønvisen tok på seg oppgaven og løste den på en fin måte. Ingen av baklengsmålene kan legges på hans kappe.

Alta 2 tok ledelsen i kampen på Hasvik. Et frispark ble slått inn foran mål der a-lagets Christian Reginiussen stusset ballen i nettmaskene. Sørøy Glimt hadde ikke tenkt å gi seg og ga svar på tiltale. To mål, som burde vært avverget, sørget for at Sørøy Glimt kunne gå til pause med en 2-1 ledelse. Begge målene kom som følge av at forsvarsrekka tillot gjennomspill til en motspiller som kunne avslutte alene med keeper. I 2.omgang gikk Sørøy Glimt opp til en mer komfortabel 3-1 ledelse på straffespark. Men ungguttene ville ikke gi seg og Christian Reginiussen reduserte til 3-2. Målet scoret han på retur fra keeper på sitt eget straffespark.

Kampen endte altså med 3-2 seier til Sørøy Glimt, selv om det ble en viss spenning på slutten av oppgjøret. Neste kamp for Alta 2 er den 6.mai mot Kautokeino, denne gang på hjemmebane. Publikum oppfordres til å møte opp og gi sin støtte til laget. Sen snøsmelting gjør at det fremdeles er noe usikkert hvor kampen blir spilt.