Jr. NM - TIL ble for sterke

Skrevet av: Lars Abrahamsen         Dato: 22.05.08 12:34
Alta IF holdt bra stand i første omgang, men Tromsø var det førende laget. De hadde store og robuste spillere, og de klarte å tilrive seg et lite overtak. Allikevel produserte de ikke noen særlig store sjanser, og det var litt surt da de gikk opp til 0-1 bare minuttet før pause.

2. omgang starter på verst tenkelige måte. Publikum hadde ikke fått satt seg etter pausen før TIL gikk opp til 0-2 på et langskudd. Veldig surt, og det er lett å miste motivasjonen når slikt skjer. Men Alta-guttene skal ha ros for at de ikke gir opp. De står på, og i resten av omgangen har de spesielt god kontroll bakover, mens det butter litt i angrep.

Totalt sett virket TIL mer samspilt, og de hadde noen spillere som var veldig store og robuste. Flere av dem spiller på TIL 2, og har dermed erfaring fra 2. divisjon. Det er et godt lag, som det skal bli interessant å følge videre i cup'en.

På Alta var spesielt den bakre firer og keeper god. Det til tross for at det blir to litt unødvendige mål i mot. På midtbanen hevet Håvard Nome seg kraftig utover i kampen. Hele tida hadde han Bjørn Lidin Hansen på seg som en klegg, men spesielt i 2. omgang både vil og får han ballen mye, og bidrar godt. Foran jobber Christian Reginiussen utrettelig, og er av dem som fysisk matchet TIL-spillerne. Desverre blir han litt alene, og har en vanskelig jobb.

Selv om det ble tap, tror jeg Alta's spillere var rimelig fornøyd. De holder bra stand mot et meget godt juniorlag, og det er både morsomt og inspirerende å spille slike kamper. Vi ser at våre gutter ikke ligger så veldig langt etter, og at den treningsinnsatsen de legger ned gir resultater.

Les andre referat: