Hjem   /   Senior   /   Barn og ungdom   /   Partnere   /   Altaturneringen   /   Nettbutikk
fotball

3 kamper, 3 poeng

Skrevet av: Jan Egil Brekke         Dato: 23.04.08 10:51

Da er serien godt i gang, og vi står med 3 poeng etter 3 tøffe kamper.

"Seriestarten til Alta IF er sinnsykt vanskelig". Mange supportere og "eksperter" sa det før sesongen. Vi spillere og trenere vet at samtlige 30 kamper er tøffe. Samtidig skal vi være såpass ærlige å si at Odd og Start er de desidert vanskeligste å ta poeng mot.

Vi starter med serieåpninga; Kongsvinger borte. Etter en litt uheldig start på kampen, kjemper vi oss tilbake og klare å hente hjem tre deilige poeng. Først utligner Vegard Braathen etter et dårlig utspill av keeper, før Emmanuel David gir oss 2-1 med et flott skudd fra 18 meter. Vi går til pause med ledelse, og snakker mye i pausen om at vi ikke må bli baktunge og gi fra oss all initiativ i kampen. Midtveis i omgangen klinker "hesten" Braathen inn et nydelig frispark. Resten av kampen klare vi å stå imot, og kampen ebber ut med en 3-1 seier til oss.

Første hjemmekampen mot Odd ble en liten nedtur. Vi spilte meget godt offensivt, men defensivt slapp vi inn altfor enkle baklengs. Kjedelig å tape 3-7 på hjemmebane, men vi må ta med at det er sterkt å skåre tre mål mot Odd, tror ikke mange lag klare å gjøre det i årets sesong. "Hesten" banka inn nok et nydelig frispark-mål, Knudsen heiv seg rundt i brasse, og Magnus kjempet inn det tredje målet. Nydelige mål!! Stemninga i hallen var meget god, og spesielt det voksende antallet i Steinberget er MEGET gledelig for oss spillere!!! Det var også morsomt å se kø på utsiden 1 1/2 time før kampstart. Håper alle dere kommer tilbake i neste kamp på søndag.

Bortekampen mot Start ble også en meget vanskelig oppgave. Denne gangen var det defensive spillet bedre, og vi slapp bare Start til fem målsjanser på eget gress. Noe som er absolutt godkjent. Desverre klarte de å straffe oss to ganger. Begge kunne selvfølgelig vært unngått, undertegnede burde klart å hindre 2-0 målet men var uoppmerksom et lite sekund og dermed sto det 2-0 til pause. Andre omgang endte målløst og dermed ble sluttresultatet Start-Alta 2-0

Vi har fått to røde kort etter tre kamper. Noe som etter min mening er MEGET strengt dømt. Martin Overvik sin takling som ga direkte rødt, var kanskje et gult kort, men aldri ett rødt. At han i tillegg fikk to kampers karantene er også meget strengt. Skal bli spennende å se om Konè på Rosenborg får to kampers karantene etter hans røde kort mot Vålerenga. De to situasjonene er nærmest identiske, men vi blir ikke overraska om han bare får en kamps karantene.... Ole Mathis V. Hætta sitt røde kort var om mulig enda verre. Første gule var greit nok, og helt unødvendig. Han ga Fredrik Strømstad en liten puff etter at vi hadde fått frispark. Det andre gule var knapt nok et frispark, og ender med at han får sitt andre gule. Hvis dere går inn på Start sin hjemmeside og ser høydepunkter fra kampen, kan dere gå inn å se sjøl. Så kan dere jo gjøre opp deres egen mening om det kortet... Begge disse spillerne må stå over neste kamp, men det betyr bare at nye, sultne spillere får sjansen.

Vi henger oss ikke opp i dommeravgjørelser, og har startet forberedelsene mot helgas kamp mot Haugesund. Fjorårets cupfinalist kommer til Finnmarkshallen på søndag. Hardtsatsende FKH blir en ny tøff utfordring, men hjemme i hallen skal vi gjøre det vi kan for å gjøre en god kamp og ta tre poeng.

Til slutt vil jeg bare på vegne av spillerne takke alle ALTA-supportere som har vært i Kongsvinger, hallen og Sør Arena for god støtte!! Virkelig artig å se supportere også på bortekampene!!

Vi ses på søndag, og satser på tre poeng til hjemmelaget :)

-Brekke-

Del på Facebook   Del på Twitter
Instagram
@altaif_fotball
SISTE NYHETSSAKER
Arkiv