Minneord til Ove Jørstad

Skrevet av: Jan Egil Brekke         Dato: 14.02.08 12:22

En stor fotballprofil er gått bort

Mandag fikk vi den tunge beskjeden om at Ove Jørstad var død. Han døde på oldboystreningen til Fossum IL søndag kveld, kun 37 år gammel.

Ove tok overgang fra BUL til Alta IF allerede som småguttespiller og ble raskt en av "oss". Hans talent var stort i mange idretter og vi er glad for at Ove valgte å satse for Alta IF fotball. Han ble tidlig en ener på fotballbanen og søkte etter hvert lykken ut av Finnmark. Vi var alle svært glad da Ove kom tilbake til oss fra Mjølner foran 1993-sesongen og han ble straks en profil i 2. divisjon. En spiller mange snakket om både hjemme og borte. Han hadde mange sterke sider, både som medmenneske og som fotballspiller. Vi er glad vi lærte han å kjenne på alle måter. Ove var stor.

Ove ble en viktig bidragsyter i opprykket til 1. divisjon i 1993. Han scoret mange mål, han jublet uhemmet på eget vis og han skapte entusiasme med sin spilleglede. Han var en perfeksjonist og brukte mange ekstratimer på treningsfeltet for å bli enda bedre. Han var fortsatt ung da vi debuterte i 1. divisjon i 1994 og berget plassen i sann glede med sine kamerater. Ove var også med i nedrykksåret 1995, og bidro på alle måter positivt. Han tok nedrykket tungt, men visste at verden gikk videre. Jeg kom selv til Alta i 95-sesongen og Ove var en av de første som ønsket meg velkommen.

Etter nedrykket søkte han lykken til høyere nivå enn 2. divisjon. Han havnet i Kongsvinger der han fikk over 30 tippeligakamper og scoret tre ligamål. Etter to år ville han videre og havnet i Lyn èn sesong da klubben var i 1. divisjon. Ove prøvde seg andre steder også, blant annet i Vålerenga, men det var i bygdeklubben Kongsvinger han hadde størst suksess på toppnivå.

Ove fikk mange gode venner i fotballmiljøet og alle likte den blide altaværingen. Han var ærlig og oppriktig og ikke minst - han brydde seg virkelig om sine venner. Og han brydde seg om vennene hjemme i Alta. Når man traff Ove, var det bestandig et hjertelig gjensyn. Selv om han bodde i Bærum, ønsket Ove å bidra for Alta IF. Ei uke før den skjebnesvangre oldboystreninga var han å så oss i kamp mot en av hans tidligere klubber, Asker. Ove likte det han så da vi vant kampen og han ønsket å bidra for oss. Han ville se våre motstandere og gi sine analyser til sin tidligere trener, Isak Ole. Slik gikk det desverre ikke.

Oves død er tragisk for fotballmiljøet, men mest av alt for samboeren, stesønnen og hans egen nære familie. Det er uvirkelig at en topptrent idrettsmann skal dø på fotballtrening. Vi må i dag erkjenne det tunge savnet, men samtidig har vi så mange gode minner å trøste oss med.
Hvil i fred Ove. Vi glemmer deg aldri.