Ny turnus for stordugnaden

Skrevet av: Bjørn Inge Andreassen         Dato: 06.02.08 20:33

Det er nå lagt ut ny turnus for stordugnaden på Saga/Aurora hotell Sjekk hvilke dager ditt lag er satt opp med. HER

Dugnad på Saga
.eller i Saga.. På aurora hotell, eller Sagatun, som mange husker hotellet som, pågår det i dag en dugnad ut av de helt sjeldne. Alta IF har vært heldige å få denne dugnaden. Alt innvendig skal bort!

I klubben i vårt hjerte har vi mange ulike grupper. På Barne- og Ungdoms-avd har vi 100 lagledere og 600 spillere. I tillegg har vi dameavdelinga med to damelag, a-lag, rekruttlag (3 div), 4 divisjon, og av og til et juniorlag.

Vi tok selvsagt denne dugnaden for å samle inn penger til lagene våre. Etter å ha forhandlet oss flere 100% opp i pris for denne dugnaden, kom vi endelig i gang i januar 08.

Arbeidslederne ble Svein Wirkola og Magne Amundsen fra barn og ungdom, samt Mona Lyng som organisator. Arbeidet med riving av hotellet innvendig krever verneutstyr og god arbeidsledelse. Nedre aldersgrense for arbeidsfolket er satt til 16 år. Det betyr at omtrent ingen spillere kan delta på dugnaden fra vår avdeling. Derfor er vi totalt prisgitt arbeidsvillige foreldre. I vår avdeling har vi også derfor blitt enige om en 50/50% fordeling av våre timer til det enkelte lag og til selve B-U- avdelinga. Det blir mye friske penger til barne- og ungdomsarbeide!!

På hotellet jobbes det hver ukedag fra kl 17, skal i alle fall jobbes hver dag.. I helgene skal damer og rekrutt ha dugnaden. Oppmøte til dugnadene har vært bra, men noen lag har ikke klart å stille, eller har stilt med svært få foreldre. Mona har satt opp en dobbel-turnus med lagene fra lille- og oppover etter tur, slik at hvert lag får 4 kvelder hver. Noen av oss synes at det er en grei mengde, mens andre synes at det er ganske mye. Alt i alt så sitter vi igjen med så mye etter dugnaden at vi tror at det er verd alt slitet. Det er jo også hyggelig å møte andre foreldre fra lagene og gjøre noe sammen, selv om man heller kanskje ville ha spilt bowling eller kanskje sjakk..

Nå er det ikke slik at det bare er å gyve laus på vegger og tak å lempe alt i containere. Nei den tida er forbi, selv om vi dundrer til med både spett, brekkjern og slegge. Nå skal alt sirlig sorteres slik at det man kan bruke på nytt, gjennvinnes eller resirkuleres, blir tatt ordentlig vare på. Her gjelder det å få lagt metaller på egnet plass, langt trevirke og hele lektere og bord til direkte bruk, samt sortere små-tre på egne steder. Ikke nok med det. Her er det solgt gammel isolasjon til hytter, garasjer, boliger ad mas, god isolasjon som det blir for dumt å kaste når det er helt ok å bruke. Ellers har vi demontert, solgt og gitt bort toaletter, vasker og annet avskrudd utstyr fra hotellet. Mange ting som kan brukes på nytt. En morsom historie ryktes nå om en av fedrene fra 92-laget. Han satt på et toalett i andre etasje da veggene ble revet rundt ham. Det morsomme er at han ikke merket noe, da han satt svært fordypet i juleutgaven av ”Pondus”. Det som fikk ham til å reagere var at lyset selvsagt forsvant. Om historien er sann vites ikke, men så ble den fortalt.

Vi er i stram rute med arbeidet på hotellet, og vi er utrolig takknemlige for at vi har medlemmer som dugnadsfolket, og ikke minst folk som Svein, Magne og Mona som gjør en svært stor innsats med denne dugnaden. Så før påske er vi ferdige.. tror vi. Stå på!

Tor Bjørnar Henriksen

BU-leder Alta IF