Ett skritt nærmere...

Skrevet av: Isak Ole Hætta         Dato: 15.10.07 10:26

Alta IF klarte å ta vare på enda en matchball. Nå er det to matchballer igjen før opprykksstriden er avklart.

Alta IF startet friskt kampen med å legge trykk på Åmot. Strategien var å gå hardt ut og kjøre kampen med høyt tempo og stor bevegelse i alle ledd. Vi skulle med andre ord slite ut Åmot ganske tidlig i kampen. Alta If rullet opp flere ganger både med Martin på høyre og Jan Tommy på venstre side. Etter ca 5 minutter spill kommer Martin Nordbye gjennom alene, men blir felt av Åmots bakereste manne og Åmot sin spiller blir korrekt utvist. Selv om Alta holdt Åmot under press, så klarte ikke Alta å få mål før etter 37. minutt. Øyvind Pedersen (biffen/oksen) scoret sitt første mål denne sesongen. Det var fullt fortjent at Alta IF gikk opp i føringen. Men bare tre minnutter senere får Åmot frispark som resulterer i utlikning. Det var en liten kalddusj for våre gutter og de nesten 400 tilskuerne.

I pausen har Alta IF`s gutter tydligvis bestemt seg for at dette skal vi klare! Alta IF tok tak fra første sekund i andre omgang og pøste på med mange gode angrep. I det 57. og 67. minutt punkterer Mads Reginiussen kampen og resten av kampen kan Alta IF bare "cruise" inn seieren.

Uheldigvis fikk vi Vidar Nogva skadet tidlig i 2. omgang og han måtte gå ut. Han ble imidlertid erstattet av en solid Said Nordnes. Vidar meldes på bedringens veg, og vi tror at Vidar er klar igjen mot Tromsø 2.

Neste utfordring for Alta IF sine gutter blir Tromsø 2 lørdag 20. oktober i Tromsø kl. 14.00. Vi forventer oss at guttene fortsetter med det gode spillet de har hatt gjennom de tre siste kampene. Selv om en av kampene gav tap, så har Alta IF spilt god angrepsfotball. Tromsø 2 på Alfheim er alltid en tøff motstander, så Alta IF må hente frem absolutt det beste for å hente 3 poeng hjem til Alta og fortsatt tabelltopp.

Vi oppfordrer alle som heier på Alta IF og som befinner seg i Tromsø og omegn: kom til Alfheim førstkommende lørdag kl. 14.00 for å heie frem Alta IF`s gutter til nok en seier!